VIP-opening voor kinderen in Museum Boijmans van Beuningen

Kinderen tekenen regenbogen. FOTO:Fred Ernst

Voor de tentoonstelling van ‘Ugo Rondinone – Vocabulary of Solitude’ organiseert Museum Boijmans Van Beuningen speciaal voor kinderen een VIP-opening op zaterdagmiddag 13 februari van 15.00 uur tot 17.00 uur. De kinderen die hun regenboogtekening aan Ugo Rondinone schenken, zijn uitgenodigd voor deze speciale VIP-kinderopening, waarbij ook de kunstenaar aanwezig is. 

Tussen 15.00 en 17.00 uur bruist het museum van de kinderactiviteiten. De wand met regenboogtekeningen wordt onthuld door directeur Sjarel Ex samen met Ugo Rondinone. In de tentoonstelling zijn performances te zien. Kinderen worden in hun regenboogkostuum gefotografeerd op een echte rode loper en kunnen zich laten schminken als Rondinone-clown. De allerkleinsten kunnen kleuren op muziek op een gigantische kleurplaat die live door twee kunstenaars wordt getekend.

Met een speciale video-oproep in oktober 2015 heeft de hedendaagse kunstenaar Ugo Rondinone (Brunnen 1964) kinderen gevraagd om regenboogtekeningen voor zijn installatie te maken. Deze is vanaf 13 februari te zien in Museum Boijmans Van Beuningen. Hij heeft er ongeveer tweeduizend nodig. Op dit moment zijn al 1000 tekeningen ingestuurd en de teller tikt door. De tekeningen komen in het museum te hangen als onderdeel van de tentoonstelling. Speciaal voor scholen is een ‘regenboogles’ ontwikkeld, die Museum Boijmans Van Beuningen op verzoek verzorgt in de klas. Leerlingen leren over hedendaagse kunst, symboliek en tekenen uiteindelijk een regenboogtekening voor Ugo Rondinone. De klas komt later naar het museum om de tentoonstelling en de regenboogtekeningen in werkelijkheid te bekijken.

‘Vocabulary of Solitude’ is de eerste solotentoonstelling van Ugo Rondinone in Nederland. In een grootse installatie brengt hij zijn nieuwe en bestaande werken samen, gebaseerd op het kleurenspectrum van de regenboog dat als een alomvattend systeem symbool staat voor de complexiteit van het leven. De kern van de tentoonstelling bestaat uit vijfenveertig levensgrote sculpturen van passieve en contemplatieve clowns. Elk benoemd naar een dagelijkse handeling: eten, dromen, slapen, lezen, koken. Samen beschrijven zij een dag uit het leven van een persoon tijdens een eenzaam verblijf in zijn huis.

BRON: Persbericht Museum Boijmans van Beuningen

Lees ook:Ugo Rondinone zoekt regenboogtekeningen
Lees ook:Ugo Rondinone ontvangt 3.000 kindertekeningen
Lees ook:Clowns van Ugo Rondinone trekt 81.000 bezoekers
Lees ook:Ugo Rondinone toont nieuwe totaalinstallatie in Rotterdam
Lees ook:The Big Draw in Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>