Genomineerden Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst 2015

De tweede jureringsronde van de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst 2015 heeft plaatsgevonden. Daardoor zijn nu de genomineerden voor de prijs bekend. De volgende kunstenaars zijn genomineerd voor de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst 2015:
Mohamed Aarab, Cian-Yu Bai, Kim David Bots, Tessa Chaplin, Sidyon Cucaro, Femke Dekkers, Anne Forest, Paul de Jong, Jaap Kamsma, Mirthe Klück, Rabi Koria, Ruben Kragt, Lilian Kreutzberger, Joost Krijnen, Lennart Lahuis, Harry Markusse, Janine van Oene, Tanja Ritterbex, Erik-Jan van der Schuur, Jessica Skowroneck, Maarten van Soest, Eva Spierenburg, Jouni Toni en Charlott Weise.

Op 9 oktober 2015 zal de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst uitgereikt worden door Z.M. de Koning in het Koninklijk Paleis Amsterdam. Uit de lijst van genomineerden zullen 4 winnaars bekend gemaakt worden. De Koninklijke Prijs, die in 1871 door Willem III werd ingesteld als Koninklijke Subsidie, is bedoeld om jong talent op het gebied van de schilderkunst te stimuleren. De jury van de Koninklijke Prijs bestaat dit jaar uit: Gijs Frieling, Hans den Hartog Jager, Nanda Janssen, Iris Kensmil, Jan van der Ploeg, Benno Tempel (voorzitter) en Esther Tielemans.

De tentoonstelling is geopend voor publiek vanaf 10 oktober 2015 en te bezoeken van dinsdag tot en met zondag van 10.00 – 17.00 uur. In de herfstvakantie is de expositie ook op maandag geopend. Zoals ieder jaar kunnen bezoekers na het bekijken van de tentoonstelling een stem uitbrengen op hun favoriete schilderij. Het schilderij met de meeste stemmen wordt verloot onder de bezoekers die kozen voor dit schilderij. Nieuw dit jaar is de Kinderjury voor kinderen vanaf 6 t/m 12 jaar. Kijk voor meer informatie op de website van het Koninklijk Paleis Amsterdam.

BRON: Persbericht via ANP Pers Support

Lees ook:Koning reikt Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst uit
Lees ook:Winnaars Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst 2011
Lees ook:Koninklijke Prijs voor vier kunstenaars
Lees ook:Koninklijk Paleis Amsterdam toont Dynastie van Oranje-Nassau
Lees ook:Kunstenaars krijgen Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>