Wedstrijd Breitner anno 2011

Op 20 mei onthulde Jeanine van Pinxteren (voorzitter van stadsdeel Centrum) replica’s van George Hendrik Breitners schilderijen bij de Elandsgracht te Amsterdam. Deze kunstdoeken zijn aan de bouwhekken opgehangen om de werkzaamheden aan brug 107 te verfraaien. Men heeft voor doeken van Breitner gekozen omdat hij vanaf 1886 in de Jordaan woonde en bekend staat om zijn Amsterdamse stadsgezichten. In dit kader is er ook de wedstrijd “Breitner anno 2011 “opgezet (je kunt je nog tot en met 20 juli hiervoor opgeven), waarbij het de opdracht is om een moderne interpretatie van Breitners werken te geven.

Amsterdams stadsgezicht van George Hendrik Breitner © Amsterdam Museum

De ondernemersvereniging Elandsgracht heeft zowel de tentoonstelling met replica’s van Breitners impressionistische werken als deze Breitner wedstrijd georganiseerd, waarbij iedere techniek toegepast mag worden (van olieverf op doek tot digitale kunst). Een vakjury (met o.a. Norbert Middelkoop van het Amsterdam Museum) zal de beste inzendingen selecteren die in de etalages aan de Elandsgracht tentoongesteld zullen worden. Uit deze selectie van werken zal de vakjury het beste werk aanwijzen. Bovendien zal er een publieksprijs uitgereikt worden aan een favoriet werk.

Mocht je benieuwd zijn naar kunstwerken van Breitner, dan kun je onder andere een bezoek brengen aan het Amsterdam Museum waar je bijvoorbeeld De Dam uit 1898 of De Nieuwe Teertuinen uit 1910 kan bewonderen. Voor meer informatie over de wedstrijd kun je hier kijken of mailen naar [email protected]. (Bron Amsterdam Museum)

Lees ook:Het Amsterdam van G.H. Breitner
Lees ook:Wedstrijd voor grafisch ontwerpers
Lees ook:Kunst geeft je vleugels
Lees ook:Jouw eigen ‘Van Gogh’ in het Van Gogh Museum
Lees ook:Een meisje in kimono in het Rijksmuseum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>