Jouw eigen ‘Van Gogh’ in het Van Gogh Museum

Een echte Van Gogh-wedstrijd CREDITS LOGO: AVROTROS

Altijd al met jouw kunstwerk in het Van Gogh Museum willen hangen? Dat kan! Want de publieke omroep AVROTROS houdt in samenwerking met onder meer het Van Gogh Museum een heuse Van Gogh Wedstrijd. Maak een schilderij, beeldhouwwerk, foto, video of mix technieken en win de hoofdprijs: jouw werk geëxposeerd in de entree van het Van Gogh Museum in Amsterdam!

Maak een foto en/of korte video van maximaal 1 minuut van je werk en upload je werk via het uploadformulier op avrotros.nl/kunst. Een vakjury kiest uit alle inzendingen een winnaar. Naast een expositie in de entree van het Van Gogh Museum wordt het winnende werk gepubliceerd in het tijdschrift Kunstbeeld en krijgt de winnaar een 8-daagse Van Gogh-reis door Nederland, België en Frankrijk voor twee personen van SRC Reizen aangeboden. De jury bestaat onder meer uit Axel Rüger (directeur van het Van Gogh Museum Amsterdam) en beeldend kunstenaars Marc Mulders en Henk Schut. In totaal worden 20 kunstwerken geselecteerd door de jury, waarbij zij zich baseren op de video’s en/of foto’s. De makers van deze voorgeselecteerde werken worden uitgenodigd om op zondag 17 mei met hun werk naar de finaleronde in VondelCS in Amsterdam te komen. Hier beoordeelt de jury alle werken en maakt de winnaar van de juryprijs bekend.

Tot en met zondag 3 mei om 23:59 kun je jouw werk inleveren met het speciale inschrijfformulier. Er zijn wel een aantal voorwaarden aan de wedstrijd verbonden. Deze kun je ook op de website van AVROTROS terug vinden. Geef in het uploadformulier aan op welke wijze je je bij het maken van je werk hebt laten inspireren door het werk van Vincent van Gogh. Vanaf maandag 11 mei zullen de mensen wiens werken door de jury zijn voorgeselecteerd persoonlijk ingelicht worden.

Er is overigens niet alleen een juryprijs maar ook een publiekprijs: op de 20 voorgeselecteerde kunstwerken kan van 11 tot en met 16 mei gestemd worden. Degene met de meeste stemmen wint de publieksprijs. Deze publieksfavoriet wint een driedaagse Van Gogh-reis door Nederland en België voor twee personen aangeboden door SRC Reizen.

De Van Gogh Wedstrijd is onderdeel van de Van Gogh Maand in april 2015 en wordt (mede) mogelijk gemaakt door SRC Reizen.

BRON: Persbericht AVROTROS

Lees ook:Van Gogh Museum krijgt nieuwe entree
Lees ook:Fotowedstrijd Mijn Vincent in Het Noordbrabants Museum
Lees ook:Kunst geeft je vleugels
Lees ook:Grachtenfestival in het Van Gogh Museum
Lees ook:Vijf miljoenste bezoeker voor Groninger Museum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>