De Prijs voor de Jonge Kunstkritiek zit nu op Facebook

Prijs voor de Jonge Kunstkritiek zit nu ook op Facebook CREDITS: Prijs voor de Jonge Kunstkritiek

De Prijs voor de Jonge Kunstkritiek is een stimuleringsprijs voor een nieuwe generatie critici en essayisten die schrijft over hedendaagse beeldende kunst. Sinds deze week is de prijs actief op Facebook en wordt wellicht een breder publiek bereikt. 

Wie net begint op Facebook met een pagina, heeft nog niet heel veel berichten geplaatst, maar dat zal in de loop van dit jaar zeker goed komen. De Prijs voor de Jonge Kunstkritiek wordt namelijk eind 2014 voor de vierde keer uitgereikt. In 2008 werd de prijs voor het eerst uitgereikt, gevolgd door uitreikingen in 2010 en 2012. De prijs is daarmee een tweejaarlijkse prijs. De Prijs voor de Jonge Kunstkritiek wil jonge kunstcritici stimuleren en de aandacht voor kwalitatief hoogstaande kunstkritiek en kunstjournalistiek in de mainstream media vergroten. Jong talent ontwikkelt zichzelf tegenwoordig door eigen initiatieven tot de kunstjournalisten en essayisten van nu én morgen.

De Prijs voor de Jonge Kunstkritiek wil een bondgenoot zijn voor de kunstcriticus en de kunstkritiek en investeren in de toekomst van het kunstdiscours. De prijs plaatst hen in de schijnwerpers en biedt hen kansen zich te profileren op een breder platform. Het is de bedoeling de laureaten door middel van een praktische beloning – in de vorm van een residentie, masterclass, werkplek of een gerichte opdracht – in staat te stellen zich te focussen op de ontwikkeling van hun schrijfcarrière.

De Prijs voor de Jonge Kunstkritiek wordt georganiseerd door: Mondriaan Fonds, het Stedelijk Museum, de Appel arts centre, Witte de With Center for Contemporary Art, STUK Kunstencentrum en Vlaams-Nederlands Huis deBuren.

Lees ook:Genomineerden Prijs voor de Jonge Kunstkritiek 2014 zijn bekend
Lees ook:Het Bonnefantenmuseum presenteert: Look at me and see what I could not (yet) see
Lees ook:The Photo Graduates x Bob Smit Gallery
Lees ook:Kunstenaars ontvangen Praemium Imperiale 2014
Lees ook:Buning Brongers Stichting deelt prijzen uit aan jonge kunstenaars

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>