Première Hollandse Meesters in EYE op 23 januari

Op zaterdag 23 januari vindt in EYE in Amsterdam de officiële première plaats van de vijfde reeks en honderdste aflevering van ‘Hollandse Meesters in de 21e eeuw’. De première vindt plaats in aanwezigheid van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix. In een publiek programma van 10.00 tot 01.00 uur worden alle portretten die in de afgelopen vijf jaar werden gefilmd doorlopend vertoond in de filmzalen van EYE. De toegang hiervoor is gratis. Een portret duurt 15 minuten en wordt in blokjes van twee aflevering vertoond, gevolgd door een pauze van vijf minuten. Reserveren is niet mogelijk. U heeft geen entreebewijs nodig en kunt direct doorlopen naar een van de filmzalen. U kunt zoveel portretten als u wilt zien en naar believen in- en uitlopen bij de filmzalen. Bekijk hier het programma in EYE.

Daarnaast zullen performances te zien zijn van kunstenaars uit de serie, alsook optredens van componisten en muzikanten die aan de serie hebben meegewerkt. De korte gefilmde portretten van hedendaagse beeldend kunstenaars in hun atelier of op hun werkplek zijn gemaakt door gerenommeerde filmmakers en bieden inzicht in de werkwijze, ideeënwereld en persoon van de kunstenaar. In de reeks zijn onder meer portretten te zien van Marijke van Warmerdam, Maria Barnas, Renzo Martens, Michael Raedecker. Regisseurs waren onder anderen John Appel, Frans Weisz, Aliona van der Horst, Pieter Verhoeff, Heddy Honigmann. ‘Hollandse Meesters in de 21e eeuw’ is een samenwerkingsproject van regionale omroepen en beeldende kunstinstellingen. Sinds de eerste reeks van twintig films in 2011 is het uitgegroeid tot een omvangrijk project waarin een generatie belangrijke kunstenaars wordt vastgelegd.

BRON: Persbericht Mondriaan Fonds

Lees ook:Hollandse Meesters in de 21e eeuw
Lees ook:Naar het museum met Eddy Zoëy
Lees ook:Mauritshuis in het Klokhuis
Lees ook:Hollandse Meesters in de 21e eeuw Deel 3
Lees ook:Boijmans kiest vijf winnende video’s – 1

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>