Naar het museum met Eddy Zoëy

Eye komt ook aan bod in het tv-programma CREDITS LOGO: Eye

Kunst&Zoëy is een nieuw televisieprogramma op AT5 en RTV NH, samengesteld door de Museumvereniging en vijf musea waaronder EYE. In 12 minuten neemt Eddy Zoëy je mee naar tentoonstellingen in Noord-Holland. In de eerste aflevering op woensdag 13 mei bezoekt hij de tentoonstelling over de kunstenaar William Kentridge in EYE. Deze aflevering start vanavond om 18.30 uur op RTV NH en om 21.35 uur op AT5.

Kunstmusea hebben het doorgaans moeilijk om hun aanbod op de Nederlandse televisie over het voetlicht te krijgen. De zendtijd die momenteel aan moderne en hedendaagse kunst wordt besteed is gering. Tegelijkertijd zien we dat het goed gaat met de musea in Nederland. Prachtige grote tentoonstellingen zijn te zien in ons land, bezoekersaantallen nemen toe en er is ook vorig jaar weer een record gebroken in het aantal museumkaarten dat is verkocht.

De initiatiefnemers van Kunst&Zoëy proberen nu deze twee uitersten met elkaar te combineren in een nieuw televisieprogramma. Om dat op een inhoudelijke en duurzame manier te doen, is er een unieke groep founding partners samengesteld. Naast de omroepen RTV NH en AT5 zijn dat de Museumvereniging en vijf musea: EYE, De Appel, Foam, De Hallen in Haarlem en het Cobra Museum in Amstelveen. Zij allen investeren en participeren in het programma waardoor de kwaliteit is gewaarborgd, met als doel een grotere en bredere doelgroep voor actuele kunst te bereiken. In 12 minuten neemt Eddy Zoëy je mee naar tentoonstellingen en indrukwekkende kunstwerken. De eerste aflevering waarin EYE centraal staat met de tentoonstelling over William Kentridge, is op woensdag 13 mei. Deze uitzending is een week lang te zien op AT5 en RTV NH, gevolgd door een andere tentoonstelling.

Uitzendtijden RTV NH

Première: woensdag 13 mei 18.30 uur, herhaling: 22.20
Donderdag 18.15
Vrijdag 14.25
Zaterdag 10.40
Zondag 16.40
Maandag 11.40
Dinsdag 13.30

Uitzendtijden AT5

Première: woensdag 13 mei 21.35 uur, herhaling: 22.40
Donderdag 9.18
Zondag 19.40

BRON: Persbericht EYE

Lees ook:Kunst & Zoëy keert terug bij RTV-NH en AT5
Lees ook:William Kentridge schenkt werken aan EYE Filmmuseum
Lees ook:Mauritshuis in het Klokhuis
Lees ook:Kunstuur in een nieuw jasje
Lees ook:Kunststudenten presenteren hun werk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>