Charlie Mortdecai: van boek naar film

Charlie Mortdecai in de film

Charlie Mortdecai in de film

De Britse schrijver en kunstdealer Kyril Bonfiglioli schreef vanaf 1972 boeken over de artistocratische kunsthandelaar Charlie Mortdecai. De boeken, verschenen in een reeks van vier vanaf 1972, bieden een humoristische blik in het leven van Charlie. In 2015 verschijnt er een film over Charlie Mortdecai met in de hoofdrol Johnny Depp. 

De film heeft een sterrencast met naast Johnny Depp, Paul Bettany, Ewan McGregor, Jeff Goldblum, Gwyneth Paltrow, Olivia Munn en Aubrey Plaza. De plot heeft betrekking op een gestolen schilderij, dat naar verluidt een verborgen code zou bevatten. Deze code zou leiden naar een bankrekening van de Nazi’s en toegang bieden tot Nazi-goud.

In de boeken van Bonfiglioli komt de kunst ook aan bod. In deel één van zijn Charlie Mortdecai-reeks ‘Don’t Point That Thing At Me (1972) wordt Mortdecai achtervolgd door de politie, omdat hij achter de diefstal van een waardevol schilderij van Goya zou zitten. In deel twee (After You With A Pistol, 1976) verleidt een Weense erfgename Mortdecai tot een huwelijk met daarbij een plan om de Koningin van Engeland te vermoorden. Drie jaar later verscheen het boek Something Nasty In The Woodshed (1979) waarbij Mortdecai naar het eiland Jersey reist en vervolgens in de jacht verzeild raakt op een verkrachter. In 1999 verscheen het laatste deel postuum, omdat Bonfiglioli overleed in 1985 en dus nooit het werk kon voltooien. The Great Moustache Mysterie werd voltooid door de schrijver Craig Brown en verhaalt over een wederom internationale jacht en achtervolging.

Wie een voorproefje wil zien van de film over Charlie Mortdecai, de eigenzinnige kunsthandelaar, kan hier een kijkje nemen! De film wordt voor het eerst vertoond op 6 februari 2015!

 

Lees ook:Groninger Museum onderzoekt twistappel
Lees ook:Genieten van kunst in de film
Lees ook:Nonnen ‘bedrogen’ door kunsthandelaar
Lees ook:Schilderij Frans Hals teruggevonden
Lees ook:Lust for Life: een film over Vincent van Gogh

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>