Kunst uit/volgens het boekje…

Tafels. Vlaams – Nederlandse presentatie kunst(enaars)boeken CREDITS: Mondriaan Fonds

In het kader van het Nederland-Vlaanderen jaar organiseren het Mondriaan Fonds en Kunstenpunt (Flanders Arts Institute) tijdens Art Rotterdam een presentatie van kunstenaarsboeken en bijzondere kunstboeken uit Nederland en Vlaanderen. In de CitizenM-Lounge van Art Rotterdam wordt bovendien op donderdag 5 februari van 13.45 tot 14.45 uur een bijeenkomst georganiseerd over kunst(enaars)boeken.

Kunstenaarsboeken zijn kunstwerken die zijn uitgevoerd in de vorm van een boek. Meestal worden de boeken in een kleine tot zeer kleine oplage gemaakt. Tijdens de presentatie is door curator en kunsthistoricus Maaike Lauwaert een selectie gemaakt. Ook Luc Derycke (ontwerper, uitgever) was bij de selectie beetrokken. De presentatie is te zien in het voormalige distributiecentrum van de Van Nelle Fabriek, bij de Prospects & Concepts tentoonstelling.

Omdat in 2015 wordt gevierd dat het Cultureel Verdrag Vlaanderen – Nederland twintig jaar bestaat, spreken zes experts uit Vlaanderen en Nederland over het belang van kunstenaarsboeken en over de omstandigheden waarin die tot stand komen. Aan het woord komen onder meer Lorenzo Benedetti (de Appel arts centre), Koen Brams (curator en schrijver), Nico Dockx (kunstenaar), Wilfried Huet (uitgever Gagarin), Samuel Saelemakers (curator Witte de With) en Esther de Vries (vormgever).

BRON: Mondriaan Fonds

Lees ook:Nederlandse kunst aanwezig tijdens Art Brussels 2015
Lees ook:50 jaar kunst uit Nederland, België en Duitsland bij Art Cologne
Lees ook:Opkomend talent bij Intersections Art Rotterdam
Lees ook:Mondriaan Fonds kent werkbijdragen toe
Lees ook:Prospects & Concepts introduceert 65 kunstenaars en de Prospects & Co – Workspace

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>