Prospects & Concepts introduceert 65 kunstenaars en de Prospects & Co – Workspace

Van 9 tot en met 12 februari aanstaande zal het Mondriaan Fonds voor de vijfde keer de tentoonstelling Prospects & Concepts organiseren tijdens de internationale kunstbeurs Art Rotterdam in de Van Nellefabriek. Curator Stijn Huijts, directeur Bonnefantenmuseum Maastricht, maakt de tentoonstelling met het werk van de 65 beeldend kunstenaars die in 2015 een Werkbijdrage Jong Talent ontvingen. Nieuw is de Prospects & Co – Workspace die Huijts introduceert.In de tentoonstelling is zeer uiteenlopend werk te zien, variërend van de figuratieve popmuziek van Bert Scholten tot de olieverfschilderijen van Jan Wattjes. Van de nieuwste films die onder andere Daphne Rosenthal en Iztok Klančar presenteren tot het sociaal-politieke poppentheater van Eric Peter. Van de ruimtelijke installatie die Willeke van Ravenhorst speciaal in deze locatie maakt tot de keramische sculpturen van Brian Coutinho. Van de geluidswerken die Ingeborg Entrop opnam in hoogveengebieden tot de historische onderzoeken waarop bijvoorbeeld Robert Glas en Yoeri Guépin hun werken baseren. Dit jaar zijn er bij Prospects & Concepts bovendien opvallend veel kunstenaars die hun werk combineren met performances.

In het hart van de tentoonstelling bevindt zich de Prospects & Co – Workspace, een informele plek waar kunstenaars, publiek, professionals en kunststudenten elkaar kunnen ontmoeten. Dagelijks presenteren de kunstenaars en het Mondriaan Fonds hier een gevarieerd programma met performances, artist talks, lezingen, debatten, rondleidingen en meer. In de Prospects & Co-Workspace zijn medewerkers van het Mondriaan Fonds continue aanwezig om bezoekers te informeren over de mogelijkheden voor bijdragen aan kunstenaars, opdrachtgevers en instellingen.

Art Rotterdam is geopend van 9 tot en met 12 februari in de Van Nelle Fabriek, Van Nelleweg 1, Rotterdam.

BRON: Persbericht Mondriaan Fonds

Lees ook:Beatrix Ruf opent Prospects & Concepts tentoonstelling Mondriaan Fonds
Lees ook:Kunst uit/volgens het boekje…
Lees ook:Art Rotterdam trekt recordaantal bezoekers
Lees ook:Get a Grant: voor beginnende kunstenaars
Lees ook:Bekendmaking eerste resultaten samenwerkingsregeling musea

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>