Eindhoven krijgt weer GLOW

Eindhoven in de ban van GLOW CREDITS: Logo GLOW

Eindhoven in de ban van GLOW CREDITS: Logo GLOW

Weet je nog niet wat je dit weekend wilt doen? Ga dan eens naar Eindhoven. Dit weekend opent namelijk het speciale lichtfestival GLOW in de Brabantse lichtstad. Van 7 tot en met 14 november tonen zo’n vijftig kunstenaars diverse lichtinstallaties en lichtprojecties door de stad. 

Het mooie aan het evenement is dat het gratis toegankelijk is. En dat leidt dan ook tot veel bekijks. De editie van vorig jaar trok bijvoorbeeld maar liefst 650.000 kijkers. En dit jaar is ook nog eens het jubileumjaar. GLOW wordt namelijk voor de tiende keer georganiseerd. In het kader van dit jubileum is op het Stadhuisplein een speciaal huis van licht verrezen, het Luminarie De Cagna. Iedere avond tot en met de 14e is er bij dit huis een wervelende show van muziek en uiteraard licht te zien, waarbij het lied Brabant van Guus Meeuwis steeds in een andere internationale setting vertolkt wordt.

De officiële GLOW opening vindt plaats op zaterdag 7 november om 18.30 uur op het Stadhuisplein. GLOW Eindhoven wordt geopend door burgemeester Rob van Gijzel en start met de première van de licht- en muziekshow van het Luminarie De Cagna. De opening is voor iedereen toegankelijk.

Kijk voor meer informatie over de diverse projecten op de website van GLOW.

Lees ook:De GLOW van Eindhoven
Lees ook:2015: het jaar van Vincent van Gogh
Lees ook:Vmbo-leerlingen SintLucas maken recordlino Van Gogh
Lees ook:75 jaar Van Abbemuseum
Lees ook:Roze Kunst Route in Eindhoven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>