Willem van Gogh opent Keukenhof 2015

De Keukenhof staat al volop in bloei en Willem van Gogh mocht de opening mede verrichten CREDITS FOTO: Keukenhof

De Keukenhof staat al volop in bloei en Willem van Gogh mocht de opening mede verrichten CREDITS FOTO: Keukenhof

Één van de nazaten van Vincent van Gogh, Willem van Gogh, heeft dit jaar de eer gehad om Keukenhof 2015 in Lisse te openen. Dit jaar is het Van Gogh-jaar in Keukenhof, mede omdat het 125 jaar is geleden dat Vincent van Gogh stierf. Vanaf vandaag tot en met zondag 17 mei is het mooiste lentepark ter wereld geopend en wordt Van Gogh geëerd. Keukenhof staat overigens nu al volop in bloei.

Er is dit seizoen veel dat Van Gogh en Keukenhof verbindt. Hoogtepunt in het Van Gogh-jaar is een bloembollenmozaïek van Vincent van Gogh van ruim 250m2 en gemaakt van duizenden tulpen. De bloemenshows laten prachtige combinaties zien tussen tienduizenden bloemen en zijn schilderijen. Nieuw in 2015 is een prachtige Selfie-tuin, geïnspireerd door de zelfportretten van Van Gogh, maar in een modern jasje gestoken.

125 jaar na zijn overlijden worden nog steeds veel mensen door Van Gogh geïnspireerd. Willem van Gogh is er als familielid trots op dat zoveel toeristen en Nederlanders inspiratie vinden in Keukenhof en in het werk van Vincent van Gogh. In zijn welkomstwoord ging Bart Siemerink, directeur Keukenhof, in op de vernieuwingen in het park. Nieuw dit jaar is de Tulpomania tentoonstelling over de geschiedenis van de tulp. Er zijn 8 nieuwe inspiratietuinen aangelegd. Speciaal voor kinderen is er een nieuw doolhof gerealiseerd.

Dit jaar verwacht Keukenhof 800.000 bezoekers uit 100 landen.

BRON: Persbericht Keukenhof

 

Lees ook:Keukenhof eert Van Gogh in 2015
Lees ook:Vincent van Gogh zit goed in de bloemen
Lees ook:Creatief met Van Gogh
Lees ook:Robert Zandvliet over zijn inspiratie door Van Gogh
Lees ook:De Van Gogh van de toekomst, gemaakt op de computer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>