Opening 10e Papierbiënnale in Rijswijk

7. Nathalie Boutte, 'Book Ends', 2012. 89x115cm

7. Nathalie Boutte, ‘Book Ends’, 2012. 89x115cm

Begin mei kondigde Kunst.blog.nl het al aan: de opening van de 10e Papierbiënnale in Rijswijk. Morgen is het zover. De tiende Papierbiënnale gaat van start en toont als vanouds prachtige kunstwerken van papier en op papier. 

Al twintig jaar organiseert Museum Rijswijk de Papierbiënnale. In tien gejureerde edities toonden meer dan 200 kunstenaars hun kunnen, met als gemeenschappelijk element: papier. Papier is dienstig als drager van schetsen en gedachten, beschermer van vluchtige invallen. Steeds vaker inspireert papier zelf en wordt het hoofdonderwerp van een kunstwerk: boodschap en materiaal zijn onlosmakelijk verbonden. Kunstenaars kiezen er bewust voor om zelf met vezels en water papier te maken of bewerken juist bestaand papier door het te kreukelen, vouwen, snijden, knippen, scheuren, samen te persen of opnieuw te verpulpen.

De tentoonstelling loopt tot en met 26 oktober, maar op zondag 14 september wordt er bovendien van 13-17 uur ook nog een grote papiermarkt georganiseerd op het voorplein van het museum en in de Oude Kerk tegenover het museum.

Museum Rijswijk - Herenstraat 67  - NL-2282 BR Rijswijk - open: dinsdag t/m zondag 11-17 uur

Lees ook:Jubileum voor Papierbiënnale in Museum Rijswijk
Lees ook:Van papiermarkt tot papieraankoop in Rijswijk
Lees ook:Museum Rijswijk maakt zich op voor komende Papier Biënnale
Lees ook:Holland Papier Biënnale in Rijswijk en Apeldoorn
Lees ook:Rijswijk Textiel Biënnale 2015 komt er aan!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>