Vincent van Gogh zit goed in de bloemen

©Van Gogh Museum

Vincent van Gogh heeft na zijn eigen roos, de Rosa Van Gogh, nu ook zijn eigen tulp. De tulp werd eerder vanavond gedoopt door Axel Rüger, de directeur van het Van Gogh Museum. Deze eerste dag van de lente was uiteraard een mooi moment om de tulp te presenteren, mede omdat vandaag ook de tentoonstelling ‘Bloesem’ in het Van Gogh Museum van start gaat.

De tulp werd ontwikkeld in samenwerking met de Keukenhof en is roodbruin van kleur. De tulp is helaas niet geïnspireerd op werken van Van Gogh. Voor zover bekend heeft Van Gogh zelfs nooit een tulp geschilderd. Wel heeft hij erg veel andere bloemen geschilderd en veel van deze werken zullen vanaf vandaag te zien zijn in het museum tot en met 21 juni.

Vincent van Gogh, bloeiend perenboompje,1888

Werken die tijdens de tentoonstelling onder andere te zien zullen zijn: Bloeiend perenboompje en Amandelbloesem. De tentoonstelling Bloesem is de gehele lente te zien en wie na deze tentoonstelling nog niet genoeg bloemen gezien heeft, kan in een speciaal Van Gogh arrangement ook de Keukenhof bewonderen. Hier hebben is Van Goghs Zelfportret met vilthoed met een bloemenmozaïek uitgebeeld. Liefhebbers zullen hier nog heel even moeten op moeten wachten, want de Keukenhof opent op 24 maart.

Lees ook:Willem van Gogh opent Keukenhof 2015
Lees ook:Musea kiezen deze lente massaal voor bloemen
Lees ook:Creatief met Van Gogh
Lees ook:Keukenhof eert Van Gogh in 2015
Lees ook:Kunst met bloemen: Gebroken bloemen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>