Japanse tatoeages in Leiden

Het SieboldHuis geeft een overzicht van twee eeuwen Japanse tatoeagekunst. Opvallend veel Japanners hebben hun lichaam laten versieren met de afbeeldingen van legendarische, vaak mythologische figuren.

Het museum verzamelde onder leiding van gastconservator prof. Willem van Gulik een groot aantal Japanse tatoeageprenten uit nationale en internationale collecties. De expositie Japan Tattoo duurt tot en met 31 januari 2010.

Lees ook:De Japanse invloed op de kunst van de meesterschilder
Lees ook:Van Chagall tot Mondriaan in Joods Historisch Museum
Lees ook:Leiko Ikemura – All about Girls and Tigers
Lees ook:Hedendaagse ontwerpers geven Arita Porselein een nieuwe invulling
Lees ook:Rijksmuseum krijgt Koninklijke kabinetten in bruikleen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>