Van Chagall tot Mondriaan in Joods Historisch Museum

Diamantair Willem Wolff Beffie verzamelde in de korte periode tussen 1912 en 1918 liefst vijfhonderd werken van zestig kunstenaars, onder wie de toen nog relatief onbekende Marc Chagall, Wassily Kandinsky, Paul Klee en Jan Sluijters.

Omdat Beffie gedurende zijn leven graag op de achtergrond bleef, is zijn collectie lang onbekend gebleven. Door intensief speurwerk is zijn bezit zestig jaar na zijn dood gereconstrueerd. De werken zijn teruggevonden in prominente musea in Europa en de Verenigde Staten.

Een selectie van het werk wordt nu door het Joods Historisch Museum getoond op de expositie Gedurfd Verzamelen. Daar is het te zien in combinatie met de collecties van Andries van Wezel en Salomon Slijper, die respectievelijk Willem Witsen en Piet Mondriaan met een reeks van aankopen steunden.

De bijzondere expositie loopt tot en met 16 mei 2010.

Lees ook:Laatste kans: Joods Historisch Museum
Lees ook:Gouache Marc Chagall gepresenteerd
Lees ook:De herontdekking van de Gebroeders Verveer
Lees ook:16 kunstwerken uit Hitler’s collectie teruggevonden
Lees ook:Kunstkabinet: Eliahou Eric Bokobza uit de collectie van Tsale Kirzner

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>