Kunstbeurs PAN Amsterdam geopend

De kunst- en antiekbeurs PAN Amsterdam werd ook in november 2009 gehouden. Naast antiek, waaronder een grote globe van Willem Blaeu (vraagprijs € 1,9 miljoen), was er uiteraard veel bijzondere kunst. Een kleine selectie van blogger dezes:

Winterlandschap - Hendrick Avercamp (circa 1620)

Winterlandschap op paneel van Hendrick Avercamp, circa 1620. Te koop bij Douwes Fine Art. Uiterst rechts staat koning Winter met zijn ijsbijl en uiterst links op de voorgrond schaatst Hendrick’s jongere zusje Femmetje Avercamp. De man met de hoed, die we in het midden en profile zien, is mogelijk Hendrick Avercamp zelf.

R 73-19 - Jan Schoonhoven (1973)

R 73-19 van Jan Schoonhoven uit 1973. Gemaakt van hout, karton, papier-maché en witte latexverf. Tweemaal gesigneerd op de achterzijde. Te koop bij Borzo Kunsthandel.

De eenzame boom - Léon De Smet (1915)

De eenzame boom van Léon De Smet, een olieverf op doek uit 1915. Te koop bij Kunstzalen A. Vecht. De Vlaamse kunstenaar Léon De Smet schilderde de boom tijdens zijn ballingschap in Engeland gedurende de Eerste Wereldoorlog.

Krijttekening Rembrandt van Rijn (1640–1655)

Krijttekening van Rembrandt van Rijn uit een serie van zo’n 65 kleine schetsen die hij tussen 1640 en 1655 maakte. Te koop bij Douwes Fine Art. De geportretteerde, sjofel geklede man is waarschijnlijk een bedelaar. De toekomstige eigenaar van de tekening mag zich de komende jaren turend afvragen of de geportretteerde man nu wel of niet een bloemetje tussen zijn duimen heeft geklemd.

Lees ook:IJspret in het Rijksmuseum
Lees ook:Kunstbeurs Artantique: mijn favorieten
Lees ook:Top-6 Kunstbeurs Tefaf 2010
Lees ook:Top 4 kunstbeurs Tefaf 2009
Lees ook:Nederlands erfgoed te koop op Belgische kunstbeurs BRAFA

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>