‘Koper voor schilderijen Scheringa’

De kunstcollectie van Dirk Scheringa blijft mogelijk toch in haar geheel in Nederland. Directeur Belia van der Giessen van het failliete Scheringa Museum heeft goede hoop dat de hele collectie kan worden overgedragen aan Nederlandse kopers. Ze heeft nog drie maanden de tijd om geschikte kopers te vinden voor de 1300 schilderijen, prenten en beelden. Schuldeiser ABN Amro geeft haar deze extra tijd.

“We zijn wel ver”, zei Belia van der Giessen zaterdag tegen radioverslaggever Jeroen Wielaert. “We praten met verschillende partijen die echt interesse hebben in de collectie en ook mogelijkheden zien om een museum te vestigen ergens in Nederland. Het is echt zo dat er mogelijkheden bestaan.”

Van der Giessen wil er alles aan doen om te voorkomen dat de collectie uit elkaar valt. “Het is natuurlijk geen gemakkelijke weg en het zijn ook geen gemakkelijke tijden, maar het is echt nog niet opgegeven en ik ben ook erg verheugd natuurlijk dat de banken dat ook zo inzien.” (Klik hierboven op de play-button om het interview te beluisteren.)

ABN Amro nam de kunst in oktober 2009  in beslag vanwege de hypotheekschuld van eigenaar DSB Beheer. De verzekeringswaarde van de kunstcollectie wordt geschat op 40 miljoen euro. Hoewel Dirk Scheringa aanvankelijk vooral werk van Carel Willink en andere magisch realisten verzamelde, kocht hij later ook werk van Nederlandse tijdgenoten als Charley Toorop, buitenlandse tijdgenoten als René Magritte en hedendaagse kunstenaars als Lucian Freud.

Lees ook:Dirk en Baukje Scheringa: Red onze collectie!
Lees ook:Scheringa-collectie mogelijk geveild
Lees ook:Minister Plasterk wil collectie Scheringa redden
Lees ook:Scheringa Museum helemaal leeg
Lees ook:Scheringa Museum wankelt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>