Nieuw portret Shakespeare ontdekt

Enkele Britten presenteren vandaag met trots het enige geschilderde portret van William Shakespeare. Het portret van de vermaarde bard is ontdekt door restaurator Alec Cobbe in de kunstcollectie van zijn familie.

De vooraanstaande Shakespeare-kenner Stanley Wells staaft de bewering dat het om een portret van Shakespeare gaat. Een onbekende kunstenaar zou de bard in 1610 op zijn 46ste hebben geschilderd.

Cobbe en Wells wijzen erop dat het schilderij een opvallende gelijkenis vertoont met een buste en een ets die na Shakespeare’s dood zijn gemaakt met behulp van mensen die de bard tijdens zijn leven hebben gekend..

Bovendien zijn er aanwijzingen dat het schilderij in het bezit was van de graaf van Southampton, een van de patronen van Shakespeare..

.

Of het hem echt is? Daarover gaan de kenners de komende dagen, weken en jaren nog hele lange debatten voeren. Shakespeare blijft de Britten nog wel even bezighouden. Dit weekend dook ook weer het vier jaar oude nieuws op dat de diplomaat Sir Henry Neville de echte auteur is van Shakespeare’s toneelstukken.

Lees ook:Kunst TV – Shakespeare’s portret
Lees ook:Dromen van Shakespeare in Het Noordbrabants Museum
Lees ook:Sotheby’s veilt Frans Hals
Lees ook:Zeldzaam portret Anthonie van Dyck geveild
Lees ook:2400 Britten vormen levend standbeeld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>