Muziek + Kunst = Magie in het Kröller-Müller

Sterre Konijn en Yvo Staudt zorgen voor muzikaal vermaak bij Seurat CREDITS: Kröller-Müller Museum

Komend weekend is een muzikaal weekend in het Kröller-Müller Museum. Niet alleen is er op zondag 31 augustus een Concert van de Masterclass Apeldoorn (zie elders op deze blog), maar een dag eerder is er ook al muzikaal vermaak in het museum. Niemand minder dan Sterre Konijn en Yvo Staudt treden op in het Rietveld Paviljoen.

Sterre Konijn heeft een grote liefde voor muziek, taal en theater en treedt op met verschillende ensembles zoals Kobra en Theater Tol. U kon Sterre zien stralen in de lucht boven Paleis het Loo, in de fietstunnel onder het Rijksmuseum en in Brug9 over een Amsterdamse gracht, maar ook in het Concertgebouw en Paradiso. Samen met accordeonist Yvo Staudt won zij in 2014 het Concours de la Chanson Alliance Française. Als duo richten zij zich op Franse, Italiaanse en Nederlandse chansons, en op de Argentijnse tango. Yvo is een muzikale alleseter. Hij treedt op als solist en als begeleider, en speelt alle verschillende muziekstijlen: van modern klassiek tot tango en van jazz tot chanson.

Speciaal voor deze avond is het museum in de avonduren opengesteld. Het concert start om 19.00 uur en het museum is tot 20.30 uur geopend.  De avond staat helemaal in het teken van de tentoonstelling Seurat. Meester van het pointillisme. Deze avondopenstelling is de laatste in een rij van vier. Eerder waren er speciale avondopenstellinge, op 12 en 26 juli en 16 augustus. Voor de avondopenstellingen met concert is een geldig toegangsbewijs voor Het Nationale Park De Hoge Veluwe en het Kröller-Müller Museum voldoende.

Wilt u een voorproefje van Sterre en Yvo? Kijk hier.

Lees ook:Kröller-Müller een hele zomer in de ban van Georges Seurat
Lees ook:Kunst met een muzikale touch in het Kröller-Müller
Lees ook:Philip Freriks op Georges Seurat-herhaling in Kröller-Müller
Lees ook:Zwoele zomeravond in het Kröller-Müller
Lees ook:Koning opent tentoonstelling Georges Seurat bij Kröller-Müller

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>