Van Gogh-filmdagen, Arnhem en Ede hebben ze!

Van Gogh & Co in de bioscoop CREDITS LOGO: Kröller-Müller Museum

Focus Arnhem vertoont speciaal voor het Van Goghjaar twee Van Goghfilms, met inleiding op de tentoonstelling Van Gogh & Co bij het Kröller-Müller Museum. Ook Cinemec Ede organiseert op 31 mei een ‘Van Gogh-dag’. Het museum verzorgt voorafgaand aan de film Lust for Life een inleiding op Van Gogh & Co. Tijdens een concert van Lavina Meijer worden schilderijen uit de collectie van het museum getoond.

Het programma van Focus Arnhem ziet er als volgt uit:

• 24 mei 11.00 uur: Lust for Life, de digitaal gerestaureerde versie van Vincente Minelli’s beroemde film uit 1956, met Kirk Douglas als Vincent van Gogh. Inclusief een inleiding op de tentoonstelling Van Gogh & Co en de film.

• 7 juni 11.00 uur: Vincent-The life and death of Vincent van Gogh, de veelbekroonde poëtische documentaire van de Nederlands-Australische filmmaker Paul Cox, uit 1987. Inclusief een inleiding op de tentoonstelling Van Gogh & Co en de film.

Programma Van Gogh-dag in Cinemec Ede op 31 mei

• 13.00 tot 22.00 uur, afwisselend programma met lezingen, workshops, films en culinaire specialiteiten verzorgd door De Smaak van Van Gogh.
• 16.30 tot 17.00 uur: lezing over Van Gogh & Co. Dwars door de collectie door Angeline Bremer-Cox.
• 17.00 tot 19.00 uur: Film Lust for Life
• 20.00 tot 22.00 uur: Kunstconcert door Lavinia Meijer met onder andere stukken van tijdgenoten van Vincent van Gogh en een filmcompilatie van schilderijen van Vincent van Gogh.

Voor meer informatie en reserveringen: www.focusarnhem.nl en www.cinemec.nl.

De voorstellingen zijn onderdeel van het activiteitenprogramma Een Zomer met Van Gogh in het kader van ‘Van Gogh: 125 jaar inspiratie’. Zie voor het volledige programma de agenda.

BRON: Persbericht Kröller-Müller Museum

Lees ook:Van Gogh Beeldconcert van Lavinia Meijer in Kröller-Müller Museum
Lees ook:Lust for Life: een film over Vincent van Gogh
Lees ook:Judith Nab bekijkt de wereld door de ogen van kinderen
Lees ook:Nieuwe film Vincent van Gogh in Etten
Lees ook:Van Gogh & Co in het Kröller-Müller

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>