Michael Raedecker exposeert in Den Haag

Hoe een simpel ontbijt tot nadenken stemt. Therapy, heet het stilleven met de resten van een ontbijtje. Wat je zegt: food for thought.

Michael Raedecker geeft zijn geborduurde schilderijen vaker opvallende titels mee. Twee van zijn bloemstillevens heten bijvoorbeeld Pornography en Penetration. Alsof hij al bij voorbaat kortzichtige critici de mond wil snoeren. Oké, de combinatie van verf en draad mag dan opmerkelijk zijn, tuttig is zijn werk zeker niet.

Een selectie van zijn schilderijen was in het najaar van 2009 te zien in het GEM, het museum voor actuele kunst van de Stichting Gemeentemuseum Den Haag.

Michael Raedecker is een van de meest succesvolle Nederlandse kunstenaars. Hij is onder meer bekroond met de Prix de Rome in 1994 en genomineerd voor de Turner Prize in 2000. Na de modeopleiding aan de Rietveld Academie volgde hij de kunstopleiding aan de Rijksacademie en de masteropleiding aan het Goldsmith’s College in Londen, de stad waar hij nog steeds woont.

De eigenzinnige kunstenaar heeft een geheel eigen techniek ontwikkeld. Hij maakt eerst een schets, brengt deze over op canvas, beschildert de achtergrond met acrylverf en bewerkt de voorgrond met draad en naald. Hij laat zich doorgaans inspireren door archieffoto’s, die hij tot de essentie probeert terug te brengen.

Zie ook Gemeentemuseum koopt Raedecker

Zie voor meer kunstnieuws www.kunst.blog.nl


Lees ook:Gemeentemuseum koopt Raedecker
Lees ook:Museumfolder ontworpen door scholieren
Lees ook:Den Haag pakt uit met Mondriaan en De Stijl in 2017
Lees ook:De poëtische beeldtaal van Jürgen Partenheimer
Lees ook:Portret van onbeantwoorde liefde

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>