Lange rijen voor graffiti-artiest Banksy

Graffiti-artiest Banksy exposeerde in de zomer van 2009 in het Bristol Museum in Engeland. Zijn populariteit onder liefhebbers en snobs is groot. De wachttijd in de rij voor het relatief kleine museum kon oplopen tot meer dan een uur.

Banksy (1973, echte naam Robin Gunningham) begon in 1992 zijn graffiti op de muren van Bristol te spuiten. Hij exposeert zijn werk sinds 2001 in kunstgaleries.

Hij maakte in 2005 naam door zijn schilderijen ongezien achter te laten in musea als het Museum of Modern Art in New York en het British Museum in Londen. Sinds 2006 betalen zijn fans (onder wie Brad Pitt en Angelina Jolie) enorme bedragen voor zijn schilderijen.

Behalve bewonderaars heeft Banksy ook critici. Want is hij nou een kundige kunstenaar of een handige hofnar? De flitsende promotievideo voor zijn expositie doet vermoeden dat hij het zelf ook nog niet weet. Zelf zegt Banksy: “People say graffiti is ugly, irresponsible and childish. But that’s only if it’s done properly.”

Banksy Versus Bristol Museum was tot 31 augustus 2009 te zien in het Bristol Museum, Queen’s Road in Bristol.

Lees ook:Gratis winkelen bij graffiti-artiest Banksy
Lees ook:Banksy’s graffiti beschermd cultureel erfgoed?
Lees ook:Banksy’s gorilla per ongeluk overgeverfd
Lees ook:Bansky in Zuidlaren
Lees ook:Kunst TV – Video van graffiti in Londen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Lange rijen voor graffiti-artiest Banksy

  1. Newmuziek

    er word hier gezegt
    “Banksy (1973, echte naam Robin Gunningham) begon in 1992 zijn graffiti op de muren van Bristol te spuiten.”
    gelul. 1: niemand weet wie Banksy echt is (zijn naam) en 2: niemand weet wanneer hij is geboren en sinds wanneer hij graffiti spuit. dat zijn alleen maar geruchten

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>