Tussen Kunst en Kitsch heeft nieuwe recordvondst

Joost van Geel, Het Kantwerkstertje

Vanavond zal de aflevering van Tussen Kunst en Kitsch uitgezonden worden, waarin de bijzondere vondst met recordtaxatie gedaan is. Het gaat om het 17e eeuwse schilderij Het Kantwerkstertje van Joost van Geel, een leerling van Gabriël Metsu.

Het werk is via een erfenis in het bezit gekomen van de vrouw die het schilderij vorig jaar naar één van de opnamedagen van het TV programma meebracht. Na de ontdekking, heeft John Hoogsteder het werk zorgvuldig onderzocht en blijkt het van de hand van de Rotterdamse Joost van Geel te zijn. John Hoogsteder zegt hierover: “Het is geweldig als je onweerlegbaar kunt bewijzen dat het de schilder Joost van Geel betreft. Door onderzoek te doen naar signatuurresten, voorstelling, schilderwijze en de herkomst van het schilderij die teruggaat tot 1780″.

Volgens de taxateur zou het schilderij 250.000 euro waard zijn. Dit is een nieuw record voor het programma, waar eerdere vondsten ‘maar’ rond de ton getaxeerd werden.

Lees ook:Nieuwe huisstijl voor het Van Gogh Museum
Lees ook:De Nacht van Rembrandt
Lees ook:‘De crisis? Dat is geweldig!’
Lees ook:Schilderij Norman Rockwell gevonden
Lees ook:Saul en David van Rembrandt keert terug in Mauritshuis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>