Nederlandse winnaar BLOOOM Award is bekend

In het eerste jaar dat Nederlandse kunstenaars mogen meedingen naar de Duitse BLOOOM Award van Warsteiner, heeft de jury uit alle Nederlandse inzendingen het werk Ride the drawing utensil van Alex Winters gekozen. Tevens zijn de Duitse finalisten bekend gemaakt, maar deze kunstenaars zullen nog even moeten wachten op de uitslag.

Alex Winters won de BLOOOM  Award met zijn werk Ride the drawing utensil, wat een tot potlood getransformeerde fiets voorstelt. In het juryrapport zegt men hierover het volgende: “Hij heeft ons overtuigd met de duidelijke gereduceerde realisatie van zijn werk. Alex Winters is er met minimale interventie in geslaagd de fiets te bevrijden van zijn originele functie en te transformeren naar iets nieuws: een teken middel!”

Alex Winters, Ride the Drawing Utensil, 2011

Het kunstwerk van Winters zal tijdens de ‘BLOOOM- the creative industries art show’ op de ART FAIR in Keulen te zien zijn, hij wint een reis naar Art Basel Miami Beach en hem zal een jaar lang mentorschap van Edo Dijksterhuis (directeur van Art Amsterdam) worden aangeboden.

De Duitse deelnemers zullen echter moeten wachten tot 28 oktober eer de winnaar bekend zal worden gemaakt. Vanaf 29 oktober tot en met 1 november kan iedereen de werken van zowel de Duitse als de Nederlandse winnaar van de BLOOOM Award bewonderen tijdens de ‘BLOOOM- the creative industries art show’ op de ART FAIR Keulen. Hier zullen tevens de werken van alle andere Duitse finalisten te zien zijn. Op de website van de BLOOOM Award kun je de werken van de Duitse finalisten en natuurlijk ook het winnende kunstwerk van Alex Winters bekijken.

Lees ook:BLOOOM Award Kunstprijs: inschrijven tot 31 juli 2011
Lees ook:Winnaars BLOOOM Awards bekend
Lees ook:Warsteiner BLOOOM Award 2012 – Open voor inzendingen
Lees ook:Win Actie: VIP kaarten voor ART.FAIR Keulen
Lees ook:Warsteiner zoekt nieuw artistiek talent met BLOOOM Award 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>