Winnaars BLOOOM Awards bekend

Winnaars en genomineerden BLOOOM Award by Warsteiner

Afgelopen vrijdag was het zover en werd de winnaar van de BLOOOM Award van Warsteiner bekend gemaakt tijdens de vernissage van ART.FAIR Keulen. De BLOOOM Award werd uit meer dan 500 inzendingen aan twee jonge talentvolle kunstenaars uit Duitsland en Nederland uitgereikt. Dat Alex Winters de Nederlandse trofee zou mogen ontvangen was al een tijdje bekend, maar op de beurs werd tijdens de awardceremonie bekend dat Lukas Franciszkiewicz met zijn videokunstwerk Beta heeft gewonnen. Op de kunstbeurs zelf is er naast moderne en hedendaagse kunst van reeds gevestigde kunstenaars ook een speciaal BLOOOM gedeelte waar galeries de werken van jonge kunstenaars uit ‘hun stal’ meer onder de aandacht brengen.

 

Alex Winters bij Ride the Drawing Utensil

Volgens de jury waren de inzendingen van hoog niveau en ging het hoofdzakelijk om conceptuele kunst. Het werk Ride the drawing utensil van Alex Winters werd uit 135 Nederlandse inzendingen door de jury verkozen tot de Nederlandse winnaar. Het is een fiets met banden van grafiet zodat je ermee kunt tekenen als je fietst. Voordat Winters tot deze uiteindelijke ‘drawing untensil’ kwam, heeft hij echter wel met meerdere prototypes geëxperimenteerd want bij sommige prototypes was het niet mogelijk om er echt op te fietsen. Ook lukte het Winters niet om banden van het type potlood te maken dat hij prefereert omdat deze te zacht waren. Winters liet tijdens de uitreiking weten dat er met de versie die op de ART. FAIR te zien is daadwerkelijk gefietst en getekend kan worden. Winters wint een reis naar Art Basel Miami Beach en een jaar lang mentorschap van Edo Dijksterhuis (directeur van Art Amsterdam).

De werken van de tien Duitse genomineerden en Alex Winters zijn uiteraard ook op de ART.FAIR Keulen bij de “Kunst und BLOOOM- the creative industries art show” te zien tot en met dinsdag 1 november. De 85 internationale galeries, waarvan er opvallend veel uit Korea komen, presenteren uiteenlopende moderne en hedendaagse kunstwerken waar een gemêleerd publiek op afkomt. Een aangename toevoeging waren de banken die een oase van rust boden temidden van de galeries en beursbezoekers. Hieronder een impressie van de beurs.

Samuel Salcedo, Heavy Rain, 2011. Te zien bij 3 Punts Galeria uit Barcelona

Werk van Alias te zien bij de West Berlin Gallery

 

Werk van Esther Barend te zien bij Artishox Art Gallery

Lees ook:Nederlandse winnaar BLOOOM Award is bekend
Lees ook:Warsteiner BLOOOM Award 2012 – Open voor inzendingen
Lees ook:BLOOOM Award Kunstprijs: inschrijven tot 31 juli 2011
Lees ook:Win Actie: VIP kaarten voor ART.FAIR Keulen
Lees ook:London Art Fair 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>