Prinses Beatrix opent jubileumexpositie De Pont

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden is zaterdag 16 september aanwezig bij de opening van de jubileumexpositie WeerZien in museum De Pont in Tilburg. In het bijzijn van de prinses wordt op het voorterrein van het museum een monumentale sculptuur van de beroemde Britse kunstenaar Anish Kapoor onthuld. Het museum zegt in een persbericht vereerd te zijn de prinses bij de viering van het 25-jarig bestaan te mogen ontvangen.

Kapoors enorme ‘hemelspiegel’ van gepolijst roestvrij staal komt te staan in een speciaal hiervoor ontworpen tuin. Het ruim zes meter hoge beeld is een geschenk ter ere van het zilveren jubileum van het museum. Het cadeau is mogelijk gemaakt dankzij een samenwerking van de gemeente Tilburg, lokale bedrijven en particulieren, Brabant C, Museum De Pont en de kunstenaar. Tilburg wordt de eerste Nederlandse stad met een monumentale sculptuur van Kapoor in de openbare ruimte.

De Pont viert zijn 25-jarig bestaan met de expositie WeerZien waarin bijzondere kunstwerken, die als bruikleen in een van de vele tentoonstellingen van De Pont te zien zijn geweest, terugkomen. Als logés die opnieuw worden uitgenodigd. Zo geeft de tentoonstelling een bijzondere inkijk in de geschiedenis van De Pont en de ontwikkeling van de collectie. Voor bezoekers van het eerste uur is het een weerzien van iconische kunstwerken die eenmalig in Tilburg te zien waren, voor anderen een kennismaking met kunst die heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van het museum.

BRON: Persbericht Museum De Pont Tilburg

Lees ook:De Pont ontvangt grote sculptuur van Anish Kapoor
Lees ook:Anish Kapoor in Museum De Pont
Lees ook:Anish Kapoor en Peter Buggenhout in Museum de Pont
Lees ook:20 jaar Museum De Pont
Lees ook:Unieke kunstedities bij De Pont

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>