Warsteiner zoekt nieuw artistiek talent met BLOOOM Award 2014

De zoektocht naar jong kunsttalent! CREDITS: BLOOOM Award 2014 by Warsteiner

De zoektocht naar jong kunsttalent! CREDITS: BLOOOM Award 2014 by Warsteiner

De vijfde editie van BLOOOM Award by Warsteiner staat voor de deur. Bij deze kunstprijs gaat het om de zoektocht naar fris, opkomend kunsttalent van over de hele wereld. Jonge kunstenaars krijgen met de BLOOOM Award by Warsteiner de kans om hun werk voor te stellen aan een internationale vakjury. De beste inzendingen gaan vervolgens in première tijdens de gerenommeerde Duitse kunstbeurs ART.FAIR die plaatsvindt eind oktober.

Met deze competitie ondersteunt Warsteiner nieuwe artiesten en opent het de deuren naar een succesvolle carrière in de kunstwereld. BLOOOM Award by Warsteiner verwelkomt alle denkbare soorten kunst: van street art en interactieve objecten over multimediakunst tot illustraties, digitale kunst, fotografie, design en nog veel meer.

Inzendingen zijn tot 31 juli 2014 welkom op www.blooomawardbywarsteiner.com. In september komt de internationale vakjury samen om alle werken te beoordelen. Eind oktober worden de beste inzendingen uitgenodigd op de spraakmakende kunstbeurs ART.FAIR in de indrukwekkende Koelnmesse in Keulen, waar de werken in de afzonderlijke BLOOOM Award-ruimte voorgesteld worden aan het grote publiek. De prijsuitreiking vindt plaats onder goedkeurend oog van Warsteiner-CEO Catharina Cramer. De inzet is hoog, want de top drie wordt vervolgens door mentoren klaargestoomd voor een artistieke loopbaan.

In 2013 namen meer dan 1100 artiesten uit 55 landen en zes continenten deel aan BLOOOM Award. Het overgrote deel van de inzendingen kwam uit Duitsland en Nederland; de twee oorspronkelijke BLOOOM Award-landen. Maar ook artiesten uit onder andere China, Australië, Noord- en Zuid-Amerika en vrijwel alle Europese landen waren aanwezig.

Vorig jaar behaalde Igor Simic uit Servië de eerste plaats voor zijn kritische kortfilm ‘The Thinker in the Supermarket’. De tweede plaats ging naar de Duitser Alexander Becherer voor zijn grillige en steeds verder uitbreidende miniatuurstad ‘Paratropolis’. De Belg Ramon Schoonbrood ging naar huis met een derde plaats voor zijn werk ‘My Worthless Life’ dat zich telkens aanpast aan de ruimte waarin het zich bevindt en zo een tijdelijk karakter meekrijgt.

Het hoofddoel van BLOOOM Award by Warsteiner is het koesteren van jong talent. De te winnen prijzen liggen dan ook in dezelfde lijn: zo loopt de winnaar van de derde prijs een dag lang in de voetstappen van een ervaren kunstexpert die hem voorziet van de broodnodige tips om het te maken in de kunstwereld. De tweede plaats omvat een unieke solo-expositie in een geselecteerde galerie en een trip naar Art Paris. De winnaar van de gegeerde eerste plaats wordt op zijn beurt een jaar lang gecoacht door een deskundige mentor die hem helpt bij het zetten van de essentiële stappen in een succesvolle kunstcarrière. Daarbovenop zal de winnaar uitgenodigd worden voor de immense hedendaagse kunstbeurs Art Basel Miami Beach en ontvangt hij een geldsom van €1500 om te investeren in zijn verdere kunstprojecten.

De jury zal bestaan uit Yasha Young (curator en journalist), Walter Gehlen (voorzitter van ART.FAIR en BLOOOM), Catharina Cramer (de CEO van Warsteiner) en twee prominenten uit de creatieve wereld: de Britse multimedia street artist D*Face en de Duitse graffitikunstenaar Robert Kaltenhäuser.

BLOOOM Award is Warsteiners manier om jong talent te ondersteunen en een platform te bieden om opgemerkt te worden door het grote publiek. De kunstcompetitie sluit aan bij een lange familietraditie van kunst en design. Zo vereeuwigde Andy Warhol een 30-tal jaar geleden het iconische Warsteiner tulpglas in zijn werk en ondersteunt Warsteiner in Nederland al ruim 3 jaar de kunst- en fashionscene met zijn seeding programma. “Wij hebben als doel interdisciplinaire kunst verder uit te bouwen en een pad te banen voor jonge artiesten. Zij stoppen zo veel energie, bloed en tranen in hun werk en wij willen hen vooruitstuwen,” aldus Catharine Cramer over Warsteiners engagement in BLOOOM Award.

Jong talent: waag je kans op de start van je artistieke loopbaan en stuur je werk voor 31 juli in via www.blooomawardbywarsteiner.com

Lees ook:BLOOOM Award Kunstprijs: inschrijven tot 31 juli 2011
Lees ook:Warsteiner BLOOOM Award 2012 – Open voor inzendingen
Lees ook:Win Actie: VIP kaarten voor ART.FAIR Keulen
Lees ook:Nederlandse winnaar BLOOOM Award is bekend
Lees ook:Winnaars BLOOOM Awards bekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>