Warsteiner BLOOOM Award 2012 – Open voor inzendingen

De BLOOOM Award by Warsteiner, een kunstprijs voor jonge kunstenaars uit alle disciplines, is terug. Met een vernieuwde opzet is de competitie dit jaar geopend voor inzendingen van jonge (aspirerende) kunstenaars overal ter wereld. Deelnemers kunnen hun werk tot en met 31 juli 2012 indienen en zo kans maken op een podium tijdens BLOOOM – the creative industries art show (onderdeel van Art.Fair) in Keulen.

De BLOOOM Award werd in 2010 in het leven geroepen als podium voor kunstenaars uit alle disciplines. Of het nu gaat om beeldende kunst, design, muziek, mode, urban art, literatuur, film of architectuur – deelnemers worden uitgedaagd in alle vrijheid te experimenteren.  Catharina Cramer, managing partner van de Warsteiner Group en tevens één van de juryleden van de BLOOOM Award zegt over de kunstprijs: “We willen jonge creatieve geesten overal ter wereld de kans bieden om hun werk te presenteren aan een breed publiek”.

Alex Winters met zijn werk Ride the Drawing Utensil

In het eerste jaar was de kunstprijs enkel open voor Duitse kunstenaars en vorig jaar mochten er voor het eerst ook Nederlanders meedoen. Hoewel er in 2011 nog aparte awards waren voor de Duitsers en voor de Nederlanders (gewonnen door Alex Winters) strijden dit jaar alle kandidaten om dezelfde prijzen.

De werken van de winnaars worden van 1 tot en met 4 november geëxposeerd tijdens BLOOOM, onderdeel van ART.FAIR beurs voor moderne en hedendaagse kunst in Keulen. Tot 31 juli kunnen geïnteresseerden hun werk inzenden via www.blooomaward.com.

Lees ook:BLOOOM Award Kunstprijs: inschrijven tot 31 juli 2011
Lees ook:Nederlandse winnaar BLOOOM Award is bekend
Lees ook:Win Actie: VIP kaarten voor ART.FAIR Keulen
Lees ook:Warsteiner zoekt nieuw artistiek talent met BLOOOM Award 2014
Lees ook:Winnaars BLOOOM Awards bekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>