Nog meer reden voor een Rijksmuseumbezoek: de Philipsvleugel per 01-11

De Philipsvleugel Noord CREDITS: Rijksmuseum

De Philipsvleugel Noord CREDITS: Rijksmuseum

Om naar het Rijksmuseum te gaan, heb je eigenlijk geen reden nodig, want een bezoek is altijd een feestje. Maar voor wie toch nog een reden nodig heeft: ter voltooiing van de transformatie van het Rijksmuseum opent ook de volledig gerenoveerde Philipsvleugel op 1 november 2014 weer zijn deuren voor het publiek. Dat heeft het museum in Amsterdam bekend gemaakt.

De Philipsvleugel is de nieuwe tentoonstellingsvleugel van het museum, waar grote en kleinere (inter)nationale tentoonstellingen gehouden zullen worden. Het spits wordt daarbij afgebeten door de tentoonstelling Modern Times, Fotografie in de 20ste eeuw. Dankzij Baker & McKenzie kan het museum straks ruim 400 werken uit de zeer rijke fotocollectie in eigendom putten.

De volledig gerenoveerde vleugel telt dertien tentoonstellingszalen, waaronder een aparte zaal voor wisselende fototentoonstellingen en een groot restaurant, ‘New-Style Brasserie’, met zonneterras. Voor het restaurant is een nieuw culinair concept ontwikkeld met chef-koks die als gastconservator bij toerbeurt wisselen. De Philipsvleugel staat ook wel bekend als de groene long van het Rijksmuseum door de tuinen bij de vleugel. In de tuinen komt straks een 18de-eeuws tuinhuisje te staan met daarvóór een centraal gelegen zwart-witte tegelvloer. Hier kunnen bezoekers op gezette tijden met grote schaakstukken spelen. De collectie bouw-fragmenten en architectuur wordt verrijkt met één van de iconen van de Nieuwe Zakelijkheid: de telefooncel van Brinkman & Van der Vlugt uit 1931-32.

De Philipsvleugel is in opdracht van de Rijksgebouwendienst vernieuwd door de Spaanse architecten Cruz en Ortiz (Cruz y Ortiz arquitectos)  onder leiding van het Rijksvastgoedbedrijf (nu nog: Rijksgebouwendienst), de eigenaar van het gebouw. Dit Spaanse architectenbureau was ook verantwoordelijk voor de renovatie van het volledige museum, dat op 13 april 2013 geopend werd door toen nog Koningin Beatrix.

Lees ook:Rijksmuseum maakt zich op voor opening Philipsvleugel
Lees ook:Verbouwing Rijksmuseum valt in de prijzen
Lees ook:UNESCO verklaart valkenjacht tot werelderfgoed
Lees ook:Rijksmuseum trekt recordaantal bezoekers in 2014
Lees ook:Het Rijksmuseum op je bord in RIJKS®

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>