Selectie foto’s Howard Greenberg Gallery nu te koop

Consueolo Kanaga, Jeune fille de profil, 1948 © Consuelo Kanaga. Courtesy of Howard Greenberg Collection

Consueolo Kanaga, Jeune fille de profil, 1948 © Consuelo Kanaga. Courtesy of Howard Greenberg Collection

Zoals u eerder kon lezen op Kunst.blog.nl is momenteel een expositie te zien in het Joods Historisch Museum met foto’s uit de Howard Greenberg Collection. Vanaf 1 tot en met 13 november zijn 20 foto’s uit de New Yorkse galerie van Howard Greenberg niet alleen te zien, maar ook te koop in het Amstel Hotel.

Fotografische iconen van beroemde fotografen als Robert Capa, Ruth Orkin, Saul Leiter en William Klein bevinden zich onder het aanbod. De galerie van Howard Greenberg in Manhattan behoort tot de grootste en meest prestigieuze fotogaleries ter wereld. Het Joods Historisch Museum in Amsterdam ontvangt een derde van de opbrengst van de verkoop. De rest van de opbrengst is voor de galeriehouder. De tentoonstelling Masterpieces from the Howard Greenberg Collection in het Joods Historisch Museum is nog te zien tot en met 11 januari 2015. De expositie inspireerde het Amstel Hotel tot een bijzondere samenwerking met het Joods Historisch Museum. Zij slaan met deze tijdelijke verkooppresentatie de handen ineen, zo meldt het persbericht van het hotel.

Howard Greenberg staat bekend om zijn gedreven passie voor de fotografie, zijn grote vakkennis, zijn netwerk in de internationale fotografie-scene en de persoonlijke band met vele fotografen of hun nabestaanden. Met zijn scherpe instinct voor fotografische kwaliteit leverde hij onder meer een cruciale bijdrage aan de herontdekking van de naoorlogse straatfotografen van de zogenaamde New York School. Overigens is de kans klein dat de bij dit artikel afgebeelde foto ook in de verkoop zal gaan, gelet op de achtergrond van deze foto voor Howard Greenberg.

Lees ook:Masterpieces from the Howard Greenberg Collection
Lees ook:De Howard Greenberg-collectie: iconische foto’s in zwart-wit
Lees ook:De herontdekking van de Gebroeders Verveer
Lees ook:Kunstkabinet: Eliahou Eric Bokobza uit de collectie van Tsale Kirzner
Lees ook:Het verhaal van galerie Collection d’art

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>