Masterpieces from the Howard Greenberg Collection

Een foto uit de collectie van Howard Greenberg CREDITS: Howard Greenberg

Een foto uit de collectie van Howard Greenberg CREDITS: Howard Greenberg

De New Yorkse galeriehouder Howard Greenberg bouwde in de afgelopen 30 jaar een indrukwekkende privécollectie op met meer dan 500 foto’s. Deze collectie verzamelde hij naast zijn werk als handelaar. In het Joods Historisch Museum in Amsterdam is vanaf 11 september deze collectie te zien.

Voor Greenberg zijn bij een aankoop meerdere factoren van belangen. Zijn persoonlijke liefde of fascinatie voor een bepaalde foto als ook de kwaliteit of de bijzondere geschiedenis van de afdruk waren doorslaggevend voor het al dan niet aankopen van de foto’s. De galerie van Greenberg is dan ook een galerie van uitmuntende kwaliteit. Zijn fotogalerie behoort tot de beste in de hele wereld.

In de tentoonstelling Masterpieces from the Howard Greenberg Collection zijn zo’n honderdvijftig foto’s uit Greenbergs privéverzameling te zien. Naast iconen van beroemde fotografen als Henri Cartier Bresson, Edward Steichen, Robert Frank, Walker Evans en Dorothea Lange, zijn er ook verrassende topstukken van minder bekende fotografen als Consuelo Kanaga en Jerome Liebling. De expositie is te zien tot en met 11 januari 2015.

Lees ook:Selectie foto’s Howard Greenberg Gallery nu te koop
Lees ook:De Howard Greenberg-collectie: iconische foto’s in zwart-wit
Lees ook:Matisse en zijn cut-outs in boekvorm
Lees ook:175 jaar fotografie in de veiling
Lees ook:Terry O’Neill & Gered Mankowitz exposeren bij Eduard Planting

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>