Van Rembrandt tot Kandinsky in het Boijmans

Vincent van Gogh. Portret van Armand Roulin, 1888. Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdam

Morgen zal Museum Boijmans van Beuningen haar nieuwe opstelling voor de komende twee jaar openen. Met de tentoonstelling “De collectie verrijkt” zal het museum 50 werken tonen die nog niet eerder of al lange tijd niet meer te zien waren. In totaal zullen er 350 werken uit de eigen collectie te zien zijn. De tentoonstelling zal worden aangevuld met 20 topstukken uit andere musea.

“De collectie verrijkt” toont de  indrukwekkende en gevarieerde collectie Europese schilderkunst in al haar glorie, met werken van onder andere Jeroen Bosch, Rembrandt en Hans Memling tot Kandinsky en Mondriaan. De opstelling zorgt ervoor dat de bezoeker door de geschiedenis van de Europese schilderkunst kan “reizen”, van de Italiaanse veertiende eeuw tot aan het begin van de Tweede Wereldoorlog.  Kunstenaar Peter Struycken heeft het palet voor de zaalkleuren ontworpen, de vormgeving komt echter voor rekening van stylist Maarten Spruyt.

Tevens opent morgen de tentoonstelling “Van Gogh & Roulin”. Bij deze tentoonstelling wordt een van de topstukken uit de collectie van Museum Boijmans Van Beuningen, Van Goghs Portret van Armand Roulin, tijdelijk herenigd met dat van Armands vader. Dit was de postbode met wie Van Gogh bevriend was geraakt. “Van Gogh & Roulin” is een tijdelijk onderdeel van “De collectie verrijkt” en zal te zien zijn tot en met 7 september.

Lees ook:Dit weekend laatste kans om te bezoeken (week 20)
Lees ook:Magritte’s keren terug in Rotterdam
Lees ook:Boijmans van Beuningen toont het verhaal achter de collectie
Lees ook:Symbolisme van Van Gogh tot Kandinsky
Lees ook:De Schreeuw komt naar Nederland!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Van Rembrandt tot Kandinsky in het Boijmans

  1. Gert-Jan

    Vincent van Gogh was niet zo arm als iedereen wel denkt. Postbode Roulin moest met minder zie rond te komen. Lees Waarde Vincent, brief 14: http://www.waarde-vincent.nl/

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>