Boijmans van Beuningen toont het verhaal achter de collectie

CREDITS: Logo Boijmans van Beuningen

Ruim 17.000 objecten uit de collectie van Museum Boijmans Van Beuningen zijn vanaf vandaag te bekijken op de vernieuwde collectiewebsite. Al meer dan 165 jaar is Museum Boijmans Van Beuningen schatbewaarder van een befaamde collectie. Het is een plek waar inmiddels dertien generaties Rotterdammers door nieuwe invalshoeken gestimuleerd worden om met andere ogen naar de wereld te kijken. De rijkgeschakeerde collectie bevat ongeveer 150.000 objecten, hiervan wordt zo’n 8% gepresenteerd in de museumzalen. Op de vernieuwde website kunnen bezoekers niet alleen informatie vinden over werken die ze gezien hebben in het museum, maar ook eindeloos grasduinen door veel grotere delen van de collectie. Deze worden in hun context getoond; omringd door tijdgenoten, aanverwante objecten, museumzalen of thema’s, stromingen en technieken. Gelaagde informatie maakt de website een informatiebron voor zowel enthousiaste museumbezoekers en professionals, als scholieren of studenten. De website is ontwikkeld in samenwerking met DOOR, het cultuur label van het creatieve digitale bureau IN10.

De vernieuwde website, collectie.boijmans.nl, is opgezet als een reis door de kunstgeschiedenis. Museum Boijmans Van Beuningen is immers het enige museum in Nederland waar bezoekers aan de hand van internationale topstukken een volledig overzicht krijgen van de westerse beeldende kunst en vormgeving van 1400 tot nu: van de wereldberoemde werken van Jheronimus Bosch, Pieter Bruegel de Oude en Rembrandt tot het ontstaan van het impressionisme en modernisme met schilderijen van Vincent van Gogh, Claude Monet, Edgar Degas en Piet Mondriaan. Via een zeer bijzondere collectie van de surrealistische kunstenaars Salvador Dalí en René Magritte naar de moderne kunst met werk van Andy Warhol, David Hockney en Joseph Beuys. Ook het werk van (inter)nationale hedendaagse kunstenaars en het internationaal befaamde Dutch Design is in de collectie Museum Boijmans Van Beuningen te vinden.

BRON: Persbericht Museum Boijmans van Beuningen

Lees ook:Boijmans van Beuningen combineert depot met nieuwe aanwinsten
Lees ook:In de kerstvakantie naar Boijmans van Beuningen
Lees ook:Boijmans van Beuningen toont topstukken op TEFAF
Lees ook:Japanners staan in de rij voor internationale expositie Museum Boijmans Van Beuningen
Lees ook:Boijmans Van Beuningen verwerft ‘D’red Dwarf, B’lack Hole’ (2010) van Jim Shaw

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>