De Schreeuw komt naar Nederland!

Exclusief vervaardigd beeldmateriaal voor Munch : Van Gogh CREDITS: Van Gogh Museum

Exclusief vervaardigd beeldmateriaal voor Munch : Van Gogh CREDITS: Van Gogh Museum

Tijdens het herdenkingsjaar Van Gogh 2015 presenteert het Van Gogh Museum ‘Munch : Van Gogh’. Dit is een groots opgezette tentoonstelling die het werk van Vincent van Gogh en Edvard Munch voor het eerst in de geschiedenis samenbrengt. Speciaal voor deze tentoonstelling komt tevens het meesterwerk van Munch naar Nederland: De Schreeuw.

Zelden uitgeleende iconische topstukken en andere belangrijke werken van over de hele wereld worden tentoongesteld. De tentoonstelling biedt niet alleen de mogelijkheid om De Schreeuw van Munch te bewonderen, maar tal van andere meesterwerken van beide schilders. Van Munch worden onder meer De Schreeuw, Het zieke kind, Madonna, Patience Escalier, De brug van Trinquetaille getoond. Daarmee biedt Munch : Van Gogh de bezoeker de unieke kans om een belangrijk deel van het oeuvre van beide kunstenaars op één locatie te bewonderen. In totaal worden meer dan 100 zelden uitgeleende iconische topstukken van over de hele wereld worden tentoongesteld.

Munch : Van Gogh is de eerste tentoonstelling in de heropende tentoonstellingsvleugel van het spectaculair vernieuwde Van Gogh Museum. Een paar weken voorafgaand aan de opening van Munch : Van Gogh, in de tweede week van september, wordt het spectaculaire nieuwe glazen entreegebouw van het Van Gogh Museum geopend voor het publiek. Onderdeel van dit gebouw is de beroemde tentoonstellingsvleugel – vormgegeven door de Japanse architect Kisho Kurokawa – die door de werkzaamheden meer dan drie jaar niet toegankelijk was.

Geïnspireerd door Munch : Van Gogh organiseren tien toonaangevende Amsterdamse culturele instellingen (waaronder EYE, Toneelgroep Amsterdam, Stedelijk Museum Amsterdam, Koninklijk Concertgebouw Orkest, De Balie) een Cultuurprogramma door de hele hoofdstad.

Helaas zullen we nog even moeten wachten tot het zover is: Munch : Van Gogh opent op 25 september en loopt tot en met 17 januari 2016.

BRON: Persbericht Van Gogh Museum

 

Lees ook:Van Gogh Museum is klaar voor Munch:Van Gogh
Lees ook:$80 miljoen voor de Schreeuw van Munch?
Lees ook:Nederlands Philharmonisch Orkest | Nederlands Kamerorkest opent tentoonstelling in Van Gogh
Lees ook:De werken van Edvard Munch in een natuur-historische context
Lees ook:Munch, Matisse en de Expressionisten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>