Devils & Angels door de lens van Friso Spoelstra

Een nieuw fotoboek van Friso Spoelstra CREDITS: Friso Spoelstra, Lecturis

Een nieuw fotoboek van Friso Spoelstra CREDITS: Friso Spoelstra, Lecturis

Fotograaf Friso Spoelstra bezocht in de afgelopen tien jaar talloze traditionele volksfeesten in zestien verschillende Europese landen en legde de tradities vast op foto. Het resultaat is het fotoboek Devils and Angels; Ritual Feasts in Europe, uitgegeven door Lecturis.

Het fotoboek brengt verhalen samen en toont eigenheid én verrassende overeenkomsten in de verschillende culturen van het groter wordende Europa. Speerpunt vormt het immaterieel cultureel erfgoed van Europa, waarin lokale cultuur en traditie zichtbaar blijven. Van wilde extase in Frankrijk en Servië, tot ingehouden feestvreugde in Letland en Roemenië; een vernieuwend boek over oude gebruiken.

Fotograaf Friso Spoelstra (1968) studeerde in 1997 af aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Sindsdien werkt hij als freelance fotograaf voor diverse opdrachtgevers. Vorig jaar maakte hij met auteur Jowi Schmitz het fotoboek Nooit Nooit Nooit  Meer Aan De Wal  over de bootbewoners van Amsterdam (uitgeverij Lemniscaat). Hij won diverse prijzen (bij Zilveren Camera en IPA), en werkte met verscheidene werkbeurzen van AFK en Fonds BKVB (tegenwoordig Mondriaan Fonds).

De tekstbijdragen zijn van Arnold-Jan Scheer (1947) journalist, televisie- en theatermaker en illusionist die zich al meer dan 35 jaar bezighoudt met dit onderwerp en van Mireille Capiau (1971), bladenmaker, journalist en (beeld)redacteur. Het Engelstalige boek kost 29.95 euro.
ISBN 978-94-6226-096-2

Lees ook:Henri en Friso ten Holt in Bergen
Lees ook:Jurriaan Schrofer tijdens Dutch Design Week
Lees ook:De onbekende Rembrandt-collectie in boekvorm
Lees ook:In Search of Intimacy by Henri Senders
Lees ook:BEINGS: de wilde verschijnselen van het nu

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>