In Search of Intimacy by Henri Senders

On-Nederlandse foto's gemaakt door een Nederlander CREDITS: Lecturis Books, Henri Senders

On-Nederlandse foto’s gemaakt door een Nederlander CREDITS: Lecturis Books, Henri Senders

De Nederlandse fotograaf Henri Senders maakt foto’s die sensueel en erotisch zijn, gemaakt in een vervreemdende, soms zelfs  rauwe stijl. Hij werkt zonder plan. Alle foto’s zijn het resultaat van improvisatie en intuïtie. Nadat het model en de locatie gekozen zijn, ontstaat de foto in interactie met het weer, de stemming en het model. Dit heeft geleid tot een prachtig boek, In Search of Intimacy. 

In 2006 begon Henri Senders van het ene op het andere moment met fotograferen, zonder enige opleiding te hebben genoten. Door gewoon aan de slag te gaan, zocht en vond hij zijn eigen unieke stijl, uitsluitend gebruik makend van daglicht en de bewerking van zijn foto’s tot een minimum beperkend. Het werk van Senders wordt wel eens omschreven als ‘On-Nederlandse fotografie die het werk van David Hamilton in herinnering roept, maar nooit zijn originaliteit verliest.’ Zelf zegt Senders er het volgende over: “Ik kies de mensen met wie ik werk intuïtief, zonder te letten op een perfect lichaam of een perfect gezicht. De blik in de ogen is het voornaamste.”

Het boek In Search of Intimacy dat via Lecturis verschijnt is gebonden en telt 160 pagina’s met circa 70 foto’s. De prijs is 34,50 euro. ISBN 978-94-6226-071-9. Op 26 november geeft Henri Senders een lezing in De Boekenlegger in Eersel. Deze lezing start om 20.00 uur. Op dit moment is in De Boekenlegger ook al een expositie te zien met werken van Henri Senders.

Lees ook:Jurriaan Schrofer tijdens Dutch Design Week
Lees ook:Matisse en zijn cut-outs in boekvorm
Lees ook:Voorleeszondagmiddag met Adriaan van Dis
Lees ook:George Henri Lantman en zijn mooiste objecten
Lees ook:Theatrale lezing in het Stedelijk Museum Zwolle

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>