Nationale Museumweek start vandaag

Een Museumweek vol activiteiten! CREDITS LOGO: Museumvereniging

Een Museumweek vol activiteiten! CREDITS LOGO: Museumvereniging

De Nationale Museumweek gaat vandaag van start. Tot en met 26 april staan vele musea in Nederland in het teken van ‘Ons Echte Goud’. Dit thema is er op gericht om aan te tonen dat Nederland vele prachtige museumcollecties over geschiedenis, beeldende kunst, natuurhistorie, economie, wetenschap, techniek en volkenkunde telt. Elk museum, elke collectie toont ons een deel van een geweldige rijkdom, ons echte goud!

Op de website van de Nationale Museumweek staan alle deelnemende musea vermeld inclusief een link naar de eigen website voor verder informatie, exposities en openingstijden van de musea. Ook staan op de websites van de musea de diverse activiteiten vermeld die georganiseerd worden in het kader van de Nationale Museumweek.

Ook dit jaar is er een actie verbonden aan de Nationale Museumweek. Wie een selfie maakt bij één van de gouden objecten die verrijzen her en der in Nederland, maakt kans op een Museumjaarkaart. Vrijdagochtend werd in Middelburg het eerste gouden pronkstuk van de Nationale Museumweek gepresenteerd. Het 16-eeuwse mesheft ‘Eva’, waarvan het origineel slechts 8 cm groot is, pronkt nu als 14 meter hoog gouden standbeeld in het Middelburgse straatbeeld. Ben jij in de buurt van dit gouden object of één van de andere gouden pronkstukken? Maak dan een selfie met dit gouden object. Upload je selfie hier of gebruik #OnsEchteGoud.

Veel plezier tijdens de Nationale Museumweek!

Lees ook:Gouden objecten sieren Nationale Museumweek
Lees ook:Klaar voor de Nationale Museumweek
Lees ook:Nationale Museumweek in de Mix Match
Lees ook:Bezoek een museum tijdens het Museumweekend
Lees ook:Museumweekend wordt Museumweek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>