Nationale Museumweek in de Mix Match

Een Museumweek met een Mix Match Museum

Een Museumweek met een Mix Match Museum

De Nationale Museumweek komt er aan. Vanaf 18 april tot en met 26 april doen vele Nederlandse musea mee met deze week. Het is voor het eerst dat de Museumvereniging kiest voor een week. Voorheen was er altijd het Museumweekend. De Museumvereniging is van plan gedurende deze week speciale activiteiten te organiseren in en rond musea. 

Vorig jaar werd al een voorschot gegeven op de Museumweek met de uitbreiding van het activiteitenpakket in de vorm van een Museumkidsdag. Hieraan deden ongeveer 100 musea mee. Deze speciale kidsdag viel buiten het gewone Museumweekend, op 2 april. Het Museumweekend zelf was op 5 en 6 april en er deden zo’n 300 musea mee. Hoeveel musea dit keer precies mee gaan doen aan de Museumweek is nog niet bekend.

Wat wel zeker is dat zes musea een speciale tentoonstelling zullen laten zien, namelijk het Mix Match Museum. Tot 10 januari dit jaar konden mensen op een speciale website zelf een tentoonstelling samenstellen. De diverse musea hebben in een team van experts bepaald welke expo’s het waard zijn om daadwerkelijk te tonen in het museum. Meerdere gastconservatoren zijn daarbij gekozen. Het Kröller-Müller Museum heeft bijvoorbeeld zeven gastconservatoren voor deze tentoonstelling aangesteld, waarbij er zelfs een gastcurator is van maar 12 jaar oud. In het Van Abbemuseum zijn vijf gastconservatoren uitgekozen en binnen het Groninger Museum werd gekozen voor één gastconservator en dus ook maar één tentoonstelling. Het Amsterdams Museum koos voor vier exposities, waarbij twee basisschoolklassen tot de gelukkigen behoren. Museum Boerhaave koos voor zes inzendingen en tot slot Museum TwentseWelle dat ook de beste expositie tot enige tentoonstelling verkoos binnen het thema Mix Match Museum net als het Groninger Museum.

De zes musea tonen allemaal de gekozen exposities vanaf 18 april, de start van de Nationale Museumweek, alleen varieert de laatste dag van de tentoonstelling.

BRON: Museumvereniging, Kröller-Müller Museum, Van Abbemuseum, Amsterdam Museum, Groninger Museum, Museum Boerhaave en Museum TwentseWelle.

Lees ook:De keuze van de bezoekers: Mix, Match Museum
Lees ook:Klaar voor de Nationale Museumweek
Lees ook:Nationale Museumweek start vandaag
Lees ook:Gouden objecten sieren Nationale Museumweek
Lees ook:Museumweekend op 2 en 3 april

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>