Gouden objecten sieren Nationale Museumweek

Een Museumweek vol activiteiten! CREDITS LOGO: Museumvereniging

Diverse gouden objecten sieren de Nationale Museumweek. Wat begon met de onthulling van het eerste gouden pronkstuk in Middelburg, het 16-eeuwse mesheft Eva, waarvan het origineel slechts 8 cm groot is, nagebootst als 14 meter hoog gouden standbeeld, is nu uitgegroeid tot een breder concept. Vrijwel iedere dag gedurende de Nationale Museumweek worden er prachtige objecten in goud onthuld. 

In Maastricht werd bijvoorbeeld een heuse Mosasaurus in goud gepresenteerd, een 6 meter hoge gouden Drinkhoorn verrees in Kampen en in Arnhem vormden 2755 goud blinkende molentjes op de Korenmarkt één grote Poldermolen. In Hoorn werd gekozen voor het VOC Schip de Halve Maen. Het schip werd door een feeërieke projectie op een waterscherm vertoond. De Halve Maen is het enig zeilende 17e eeuwse VOC museumschip. Vandaag werden in Eindhoven gouden Dafjes onthuld. De DAF 33 is nog tot 23 april te zien op het 18 Septemberplein in Eindhoven. Deze DAF en vele andere modellen zijn te bewonderen in het DAF museum.

De Nationale Museumweek loopt dit jaar tot en met 26 april. Omdat niet alle gouden objecten nog te zien zijn, volgen hierbij de filmpjes van de diverse objecten!

BRON: Nationale Museumweek

Lees ook:Nationale Museumweek start vandaag
Lees ook:Klaar voor de Nationale Museumweek
Lees ook:Nationale Museumweek in de Mix Match
Lees ook:Het Vierkante ei – Halve Finale is bekend
Lees ook:Allard Pierson Museum houdt Krim-goud voorlopig zelf

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>