Klaar voor de Nationale Museumweek

Komend weekend is het zover: de start van de Nationale Museumweek. Al 315 musea hebben hun eigen Pronkstuk uitgekozen. Tijdens de Nationale Museumweek 2016 van 16 tot en met 24 april, zijn die pronkstukken te bewonderen in de musea. Ter ere van het 35-jarig bestaan van de Museumkaart mogen bovendien de  1,2 miljoen kaarthouders in de Museumweek een museumbezoek cadeau doen. 

De Nationale Museumweek 2016 wil weer een zo groot en divers mogelijk publiek bereiken. Honderden musea gaan daarom gedurende die week het publiek verrassen, prikkelen en inspireren met kunst en erfgoed, met ons aller museumschatten: Ons échte Goud! Het beoogde resultaat van de Nationale Museumweek is een sterkere reputatie van alle musea en meer waardering voor museale collecties bij het grote publiek.

Tijdens deze week staan vijf Gouden Pronkstukken in de schijnwerper. Die worden extreem uitvergroot en in blinkend goud tentoongesteld op drukke openbare plaatsen verspreid in het hele land. Door de indrukwekkende grootte van deze pronkstukken kan niemand meer om #OnsEchteGoud heen. Passanten raken als vanzelf geconfronteerd en hopelijk ook geïnspireerd. De Gouden Pronkstukken zijn vanaf 15 april te vinden op diverse locaties. De Hondekop staat in Utrecht op het Domplein van 15 tot en met 17 april. In Kampen is vanaf 18 tot en met 20 april de Drinkhoorn te zien aan de Vispoort. Eva staat op de Markt van Middelburg van 19 tot en met 21 april. Het Zwaard van Grutte Pier is van 20 tot en met 22 april te vinden op het Wilhelminaplein in Leeuwarden en van 21 tot en met 23 april staat de Mosasaurus op het Onze Lieve Vrouweplein in Maastricht.

Tere ere van het 35-jarig bestaan van de Museumkaart mogen de 1,2 miljoen Museumkaarthouders gedurende de hele Nationale Museumweek een museumbezoek cadeau doen. Dat cadeau mogen ze geven aan wie ze maar willen. Als Museumkaarthouders hun registratie voltooien door hun pasfoto te uploaden, krijgen ze een link naar de cadeauvoucher.

Kijk voor meer informatie over de Nationale Museumweek op de website.

BRON: Persbericht Museumvereniging

Lees ook:Nationale Museumweek start vandaag
Lees ook:Gouden objecten sieren Nationale Museumweek
Lees ook:Nationale Museumweek in de Mix Match
Lees ook:Museumkaart was in 2015 weer groot succes
Lees ook:Museumweekend wordt Museumweek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>