Beestenbouwsels in Het Noordbrabants Museum

Kinderen kunnen bouwen in Het Noordbrabants Museum CREDITS: Het Noordbrabants Museum

Kinderen kunnen bouwen in Het Noordbrabants Museum CREDITS: Het Noordbrabants Museum

Het Noordbrabants Museum in Den Bosch gaat zich nog meer richten op de jeugd middels een uitbreiding van het aanbod voor kinderen. Voortaan zal iedere laatste zondagmiddag van de maand grotendeels bestemd zijn voor kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 13 jaar, wanneer zij gratis kunnen deelnemen aan een workshop gerelateerd aan de lopende tentoonstelling.

Op 22 februari start de eerste workshop Beestenbouwsels waarbij bouwmaterialen zoals boutjes, moertjes en schroefjes de creativiteit en fantasie prikkelen. Een bijzonder kunstwerk van Jean Tinguely en Niki de Saint Phalle uit de tentoonstelling Hockney, Picasso, Tinguely en meer biedt hiervoor een grote bron van inspiratie.

De tentoonstelling met Hockney, Picasso, Tinguely en meer toont hoogtepunten uit de Kunstsammlung Würth. Het is voor het eerst dat Het Noordbrabants Museum een serie hoogtepunten uit de gerenommeerde kunstcollectie Würth presenteert. Met ruim zestig werken van wereldberoemde kunstenaars vormt de tentoonstelling een mooi beeld van de ontwikkelingen in de (vroeg)moderne en hedendaagse kunst. Niet alleen is er werk van Hockney, Tinguely en Picasso te zien, maar ook van Warhol, Niki de Saint Phalle, Roy Lichtenstein en vele andere kunstenaars. Deze tentoonstelling is te zien vanaf 21 februari tot en met 17 mei 2015.

De workshop Beestenbouwsels is geïnspireerd op deze tentoonstelling en vindt plaats op 22 februari, 29 maart en 26 april (iedere laatste zondag van de maand). De opdracht voor de kinderen luidt: “Kijk goed naar de kunstwerken uit de tentoonstelling Hockney, Picasso, Tinguely en meer en laat je fantasie in het Würthlab de vrije loop!” Geïnspireerd op het kunstwerk van Jean Tinguely en Niki de Saint Phalle maak je je eigen beest van verschillende bouwmaterialen bijvoorbeeld een lijf opgebouwd uit boutjes en moeren, grote ogen van plastic doppen, lange benen van ijzerdraad met een staart van elastiek. Als je aan de staart trekt, gaan de poten bewegen. Een museumdocent helpt je graag bij het ontwerp van je beestenbrouwsel of andere fantasiefiguur.

Tijd: inloop tussen 14.00-16.00 uur
Deelname: Gratis, reserveren is niet mogelijk (vol = vol)

BRON: Persbericht Het Noordbrabants Museum

 

Lees ook:Museumkwartier pakt uit in de meivakantie
Lees ook:Niki de Saint Phalle in Museum Jan van der Togt
Lees ook:Liefde in het Haags Gemeentemuseum
Lees ook:Hockney, Picasso, Tinguely en meer hoogtepunten uit de Kunstsammlung Würth
Lees ook:Deze zomer weer ARTZUID

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>