Liefde in het Haags Gemeentemuseum

Liefde komt ook in de kunstwereld in vele vormen, variërend van gepassioneerd (Robert & Sonia Delaunay), via turbulent (Georgia O’Keeffe & Alfred Stieglitz) tot tragisch (Auguste Rodin & Camille Claudel).

Het Haags Gemeentemuseum toonde tot en met 1 juni 2009 het werk van zeventien kunstenaars-echtparen uit de eerste helft van de 20ste eeuw. Op de expositie was te zien hoe de één de ander inspireerde en beïnvloedde.

.

Ook werd pijnlijk duidelijk dat opvallend veel talentvolle vrouwen jarenlang moesten knokken voordat ze uit de schaduw van hun prominente mannen konden stappen.

Het verliefde stelletje op bijgaande foto bestaat overigens uit Niki de Saint-Phalle en Jean Tinguely. Hoewel je het op basis van deze foto niet zou zeggen, hadden deze twee beeldhouwers na de eerste verliefdheid vooral een zakelijke relatie.

Lees ook:Louter vrouwen in Centre Pompidou
Lees ook:Modeltekenen met mannelijk naakt in Zwolle
Lees ook:Kunst voor weinig op Affordable Art Fair
Lees ook:Een kunstwerk in wording op een reeds bestaande muur
Lees ook:De man in de kunst door de ogen van de vrouw

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Liefde in het Haags Gemeentemuseum

  1. Rik Jongbloed

    Freek de Jonge deed een oproep foto”s te sturen in de Wereld draait door. Moeten die naar het Haags Gemeentemuseum?

    groet van Rik

      /   Reply  / 
    1. Ron

      @ Rik – Als ik het goed begrijp, wil Freek de Jonge de foto’s gebruiken voor een expositie in het Beeld & Geluid Instituut. De foto’s kunnen worden gestuurd naar Postbus 47, 1399 ZG Muiderberg. Zie voor meer informatie http://www.freekdejonge.nl. Groet, Ron

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>