Deze zomer weer ARTZUID

Bij zonnig weer en zomerse temperaturen kun je ook deze zomer weer genieten van 50 sculpturen tegen een achtergrond van Amsterdamse School architectuur in de monumentale lanen van Plan- Zuid in Amsterdam. ARTZUID 2009 heeft zelfs de Europa Nostra Award gewonnen (categorie bewustwording en educatie) voor dit bijzondere initiatief van Cintha van Heeswijck. Dit jaar heeft schrijver en kunstenaar Jan Cremer een bijzondere selectie sculpturen voor ARTZUID samengesteld onder de titel “The world around, equality in diversity”.

Jan Cremer heeft Amsterdam daadwerkelijk tot een ‘Global City of Sculptures’ gemaakt met een selectie werken van beroemde internationale kunstenaars zoals Anthony Caro, Auguste Rodin, Jean Tinguely, Niki de Saint Phalle, Jean Arp, Yayoi Kusama, Salvador Dalí en Subodh Gupta. Op deze manier wordt Westerse en niet- Westerse museale kunst op een gelijkwaardige wijze met elkaar geconfronteerd.

Op 5 minuten loopafstand van het Museumplein begint de gratis beeldenroute van ARTZUID, dat je nog tot en met 28 augustus kunt bezoeken. Je kunt de routekaart vanaf de website uitprinten of bij het Hilton Hotel afhalen. Er is tevens een gratis iPhone audiotour beschikbaar gesteld, deze kun je bij de Apple App Store downloaden.

Lees ook:Toekomst Jan Cremer Museum blijft onder druk staan
Lees ook:De kunst van Jan Cremer
Lees ook:Art Basel gaat naar Azië
Lees ook:Kunst app van de week: SAM – Gauguin & Polynesia
Lees ook:Pan Amsterdam 2011: 7 werken geselecteerd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>