Museumkwartier pakt uit in de meivakantie

Knutselen in de meivakantie FOTO: ByMarjo

Knutselen in de meivakantie FOTO: ByMarjo

In de meivakantie pakken Het Noordbrabants Museum en het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch flink uit met vele gratis activiteiten voor kinderen. Bouw een kunstbeest, maak een vliegend tapijt, speur naar dieren of luister naar gedichten. Tot 18 jaar zijn beide musea gratis toegankelijk.

Het ingenieuze, grote kunstwerk L’illumination van Niki de Saint Phalle en Jean Tinguely, een figuur met een rode mond en lampjes op haar hoofd, is de inspiratiebron voor de inloopworkshop Beestenbouwsels. Maak je eigen beest van verschillende bouwmaterialen. Een lijf opgebouwd uit boutjes en moeren, grote ogen van plastic doppen, lange benen van ijzerdraad met een staart van elastiek. Als je aan de staart trekt, gaan de poten bewegen. Alle kanten op! Een museumdocent helpt je graag bij het ontwerp van je beestenbrouwsel of andere fantasiefiguur.

Beestenbouwsels maken in Het Noordbrabants Museum

Zondag 3 mei, woensdag 6 mei, vrijdag 8 mei, zondag 10 mei, vrije inloop tussen 14.00-16.00 uur.

Leeftijd: 6 t/m 15 jaar.

Op reis met een vliegend tapijt in het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch

Als je een vliegend tapijt hebt kun je op reis wanneer je maar wilt. Waar zou jij naar toe willen? Naar de woestijn of naar het oerwoud, naar de bergen of naar zee? Vanuit de lucht ziet de wereld er heel anders uit, de stad lijkt wel gebouwd met blokken, van de bomen kun je de stammen niet zien en wegen zijn lijnen in het landschap. Hoe hoger je komt hoe kleiner de wereld onder je wordt. Maak zelf een tapijt waarop je door de lucht kunt reizen of schilder wat je ziet als je hoog door de lucht vliegt op het vliegend tapijt.

Zaterdag 2 mei, zondag 3 mei, donderdag 7 mei en zondag 10 mei vrije inloop tussen 13.00 – 16.00 uur.
Leeftijd: 4 t/m 15 jaar.

De inloopworkshops in beide musea zijn gratis op vertoon van een geldig entreebewijs. Toegang voor kinderen/jongeren tot 18 jaar is gratis. Reserveren niet mogelijk (vol = vol).

Complete dag in het Museumkwartier

Naast deze gratis inloopworkshops kan je een spannende Safarispeurtocht  (4-7 jr. ) of een Museumrondje (7-15 jr.) bij de balie van Het Noordbrabants Museum afhalen. Maak je dag compleet met de Checklist met leuke kijk-en doeopdrachten van het Stedelijke Museum ’s-Hertogenbosch. Voor de allerkleinste is er Dicht bij kunst, een poëziebundel speciaal voor kleuters. De gedichten kunnen worden voorgelezen bij de kunstwerken in het museum. Ook deze activiteiten zijn gratis verkrijgbaar.

Openingstijden Museumkwartier: dinsdag tot en met zondag van 11:00 tot 17:00 uur

Meer info via www.hnbm.nl en www.sm-s.nl

Lees ook:Zomervakantie is kunstvakantie in Het Noordbrabants Museum
Lees ook:Beestenbouwsels in Het Noordbrabants Museum
Lees ook:Samenwerking musea Den Bosch werpt vruchten af
Lees ook:Gratis kinderactiviteiten in het Museumkwartier ’s-Hertogenbosch
Lees ook:Vlaamse vedetten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>