Kunstenaar Ger Lataster overleden

Ger Lataster, Detail uit Icarus Atlanticus: Allegorie op de ijdelheid van de mens, 1987 © Mauritshuis, Den Haag

Vandaag werd bekend gemaakt dat kunstenaar Ger Lataster op 92-jarige leeftijd na een kort ziekbed is overleden. Lataster werkte tot op het laatste moment aan zijn abstract-expressionistische doeken, aldus galeriehouder Peter Post. Zijn werken maken deel uit van verschillende toonaangevende musea zoals het Guggenheim Museum te New York en zijn werk werd in het Stedelijk Museum Amsterdam en het van Abbemuseum tentoongesteld. Tevens kun je de plafondschildering Icarus Atlanticus die Lataster in 1987 in het Mauritshuis te Den Haag maakte nog tot 1 april bewonderen.

Mocht je meer willen weten over kunstenaar Ger Lataster, dan kun je de documentaire Niet Zonder Jou bekijken. Deze film werd in 2010 gemaakt door de zoon en schoondochter van het echtpaar Lataster en Hermine van Hall en werd bekroond met een Gouden Kalf voor beste lange documentaire. Hieronder kun je de trailer van deze documentaire bekijken.

(Bron: NOS, NRC)

Lees ook:Schilder Ger Lataster onderscheiden
Lees ook:Te paard! Schilderijen Wouwerman in Mauritshuis
Lees ook:Gemeentemuseum Den Haag: Zes eeuwen kunst onder één dak
Lees ook:Heropening Mauritshuis leidt tot groei aantal bezoekers
Lees ook:Mauritshuis ontvangt ruim 12.500 bezoekers in eerste week

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>