Mauritshuis ontvangt ruim 12.500 bezoekers in eerste week

Het Mauritshuis vanaf de Hofvijver FOTO Ivo Hoekstra CREDITS: Mauritshuis, Den Haag

Het Mauritshuis vanaf de Hofvijver FOTO Ivo Hoekstra CREDITS: Mauritshuis, Den Haag

Het Mauritshuis in Den Haag heeft in de eerste week na de heropening 12.573 bezoekers mogen ontvangen. Het gaat hierbij om de bezoekers die vanaf zaterdag 28 juni tot en met vrijdag 4 juli langskwamen bij het museum. Inclusief de gratis openstelling na de openingsceremonie op vrijdag 27 juni komt het aantal zelfs uit op 14.523 bezoekers.

Dat heeft het Mauritshuis bekend gemaakt. Volgens directeur Emilie Gordenker is het de eerste week  prettig druk geweest. “Bezoekers hebben gelukkig niet al te lang in de rij hoeven staan en hebben kunnen genieten van een volwaardig museumbezoek.”  Voor het Mauritshuis betekent ruim 12.500 bezoekers al een flinke toename ten opzichte van het aantal bezoekers voor de sluiting. Het Mauritshuis ging in 2011 dicht en trok toen gemiddeld 5.000 bezoekers per week. Per jaar kwamen er minimaal 200.000 mensen langs. Het streefgetal na de heropening ligt op minimaal 250.000 per jaar.

Het bereiken van meer bezoekers ligt ook binnen de mogelijkheden voor het Mauritshuis. Er is een nieuwe vleugel aangebouwd en de ontvangsthal is verruimd. Hierdoor kan het museum extra bezoekers beter faciliteren. Ook gelden er ruimere openingstijden. Dagelijks is het Mauritshuis geopend van 10.00 tot 18.00 uur en op donderdag van 10.00 tot 20.00. Ook is het museum tot 1 november 2014 op maandag geopend.

Lees ook:Heropening Mauritshuis leidt tot groei aantal bezoekers
Lees ook:Vernieuwd Mauritshuis ontvangt direct 2.000 bezoekers
Lees ook:Van Gogh trekt in bij Hermitage
Lees ook:Meisje met de Parel opent Mauritshuis
Lees ook:Het Mauritshuis is klaar voor de toekomst

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>