Heropening Mauritshuis leidt tot groei aantal bezoekers

Het Mauritshuis vanaf de Hofvijver FOTO Ivo Hoekstra CREDITS: Mauritshuis, Den Haag

Het Mauritshuis vanaf de Hofvijver FOTO Ivo Hoekstra CREDITS: Mauritshuis, Den Haag

De heropening van het Mauritshuis is bijzonder goed verlopen voor het Haagse museum. Sinds de heropening mocht het Mauritshuis al 550.000 bezoekers verwelkomen. Daarmee zijn de verwachtingen ruimschoots overtroffen. 

Sinds de heropening van het museum in juni 2014 zijn de bezoekersaantallen explosief gestegen. De deze week afgesloten tentoonstelling met kunstschatten uit New York zorgde in drie maanden tijd voor een flinke impuls. Van 5 februari tot en met 10 mei 2015 kwamen ruim 180.000 bezoekers naar het Mauritshuis voor de tentoonstelling The Frick Collection- kunstschatten uit New York. Nooit eerder was een volledige tentoonstelling met werken uit The Frick Collection buiten New York te zien. Het Mauritshuis in Den Haag kreeg de eer om een expositie te organiseren met 36 bruiklenen uit deze wereldberoemde collectie. Van donderdag 5 februari tot en met 10 mei 2015 waren meesterwerken van Cimabue, Van Eyck, Gainsborough, Constable en Ingres te bewonderen in de tentoonstelling The Frick Collection – Kunstschatten uit New York. De tentoonstelling werd lovend ontvangen door het publiek en de (inter)nationale pers.

De volgende presentatie in de tentoonstellingsruimte is Rembrandt? De zaak Saul en David, een tentoonstelling die bezoekers meeneemt in het wetenschappelijk onderzoek en de restauratie van het schilderij Saul en David. Het schilderij is in de afgelopen jaren zorgvuldig onderzocht en gerestaureerd, en wordt voor het eerst in deze tentoonstelling gepresenteerd. Het onderzoek dat vooraf ging had veel weg van een ‘Crime Scene Investigation’. Het schilderij Saul en David werd in het verleden beschouwd als een van Rembrandts topstukken, maar is het werk wel van de grote meester? Deze tentoonstelling laat zien hoe, met behulp van de nieuwste apparatuur en onderzoeksmethodes fascinerende ontdekkingen zijn gedaan over het ontstaan, de geschiedenis en de toeschrijving van het schilderij.

BRON: Persbericht Mauritshuis

 

Lees ook:Saul en David van Rembrandt keert terug in Mauritshuis
Lees ook:Mauritshuis ontvangt ruim 12.500 bezoekers in eerste week
Lees ook:Vernieuwd Mauritshuis ontvangt direct 2.000 bezoekers
Lees ook:Den Haag bereidt zich voor op Museumnacht
Lees ook:Meisje met de Parel opent Mauritshuis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>