Winnaars Gasunie kunstprijs bekend

© Esther Nienhuis, Saudade, 2009.

Op zondag 26 juni werden zowel de juryprijs als de publieksprijs ter waarde van €10.000 uitgereikt. Er dongen in totaal 95 kunstenaars uit verschillende disciplines mee om deze prijzen. Vervolgens werd er een short list van 16 kunstenaars bekend gemaakt die bijna allemaal voor dit blog hebben geschreven over hun kunstwerk en werkwijze. De juryprijs werd gisteren aan Jasmijn Visser uitgereikt voor haar voor haar monumentale en gedetailleerde kunstwerk Mannheim en Esther Nienhuis kreeg de publieksprijs voor het werk Saudade.

Hoewel er vorig jaar nog werd vermeldt dat de uitreiking van deze kunstprijs tweejaarlijks zou plaatsvinden, werd deze uitspraak later teruggenomen. De Gasunie heeft gisteren aangegeven te stoppen met de financiering van kunsten, zowel wat betreft kunstprijzen als haar eigen kunstcollectie.

© Jasmijn Visser, Mannheim

Voor een nadere uitleg over het werk en de werkwijze van Jasmijn Visser kun je Genomineerden Gasunie kunstprijs deel 3 lezen en  voor de bijdrage van Esther Nienhuis kun je bij Genomineerden Gasunie kunstprijs deel 4 kijken.

© Esther Nienhuis, Saudade, 2009, olieverf op linnen, 150 x 200 cm

Lees ook:Gasunie Kunstprijs 2011
Lees ook:Genomineerden Gasunie Kunstprijs (deel 3)
Lees ook:Genomineerden Gasunie Kunstprijs (deel 4)
Lees ook:Webby Awards voor Guggenheim, MoMA en Monet
Lees ook:Winnaars Volkskrant Beeldende Kunstprijs 2012 bekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>