Altijd al jouw ‘15 Seconds of Fame’ willen hebben?

Het is nu mogelijk omdat John Baldessari’s project Your Name in Lights naar Amsterdam komt! Dit project van Baldessari was voor het eerst op het Sydney Festival 2011 te zien, waar het een enorm succes werd. Iedereen wil wel eens zijn of haar naam 15 seconden in neon koeienletters zien en zich even een wereldster wanen. Het Stedelijk Museum meld dat iedereen zich vanaf vandaag hiervoor kan inschrijven, zodat je van 1 tot en met 26 juni je naam metershoog op een 30 meter lang LED-scherm op het Museumplein in Amsterdam kan zien verschijnen.

In Amsterdam wordt dit werk in een vergelijkbare situatie als in Sydney getoond omdat het initiatief door een samenwerkingsverband tussen het Stedelijk Museum en het Holland Festival tot stand is gekomen. Volgens het Stedelijk Museum zal Amsterdam tevens de enige andere locatie blijven waar dit werk wordt getoond. Met het kunstwerk Your Name in Lights verwijst Baldessari op een speelse manier naar de veranderende fascinatie voor beroemdheid in deze maatschappij. Tevens komen associaties naar boven met Andy Warhol’s uitspraak dat iedereen in de toekomst zijn eigen ‘15 minutes of fame’ zal hebben en zijn show op MTV onder de naam: Andy Warhol’s Fifteen Minutes. Baldessari ontkracht deze associatie meteen door te zeggen “Warhol is so yesterday”. Hij zegt “wees een beroemdheid voor 15 seconden, een ster, een levende legende en een idool tegelijk. Ervaar de sensatie van het zien van jouw naam op een groot lichtbord!”(Bron: Stedelijk Museum Amsterdam)

Je kunt je hier gratis inschrijven om mee te doen. Vervolgens zul je in mei bericht ontvangen over het precieze tijdstip waarop je naam op het LED-scherm zal verschijnen.

Lees ook:One Minute-man: Hans Aarsman in De Pont
Lees ook:Holland Festival 2011 van start
Lees ook:Documentaire over Gerhard Richter
Lees ook:Protest tegen ‘comapatiënt’ Stedelijk Museum
Lees ook:Digitale kunst aan de muur

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>